Genesis Oxygen 400 – Teszt

Kicsi, de erős

2021-11-11 12:34:00

A múltkori Radon 720 teszt után nem a sokadik fejhallgatót teszteltem, hanem sokkal hordozhatóbb fülhallgatót, ami az Oxygen 400 fantázianevet kapta.
Mint akkor is említettem az időm nagy részét fejhallgatóval a fejemen töltöm zene, játék vagy egyéb tevékenység miatt, ami remek hangzása elkerülhetetlen kényelmetlenséggel is járhat mérete és súlya miatt, így üdítő változás volt egy fülhallgatót próbálni, amit alapesetben inkább csak sportolásnál használok, de pl. Switch esetén is sokkal kényelmesebb, mint kikeresni a G933 jack adapterét. Előszónak ennyi bőven elég, térjünk rá a tesztalanyunkra:

A csomagolás a Radon 720-al ellentétben tele van extrákkal. Egyrészt kapunk egy egyszerű de minőségi anyagból készült szütyőt, amiben gyorsan eltehetjük a fülest és ami még fontosabb, két extra szilikonos fülkampót és tengernyi füldugót kapunk, szimpla és dupla kivitelben, különböző méretekben, piros és fekete színben egyaránt.

A fülhallgató szinte teljesen fekete és végig műanyag borítja, egyetlen piros része, ha nem kívánjuk használni a hozzá adott piros kampót és dugót az apró Genesis logó a külső borításon. A kábel a maga 1.2m hosszúságával nekem pont megfelelő volt mindenre anélkül, anyaga kellemesen gumis hatást kelt, viszont hajlamos összegabalyodni, mint az ilyen kialakítástól megszokhattuk. A bal fülhallgató kábelén található egy egyszerű távirányító is, rajta hangerő csúszkával és egy darab gombbal, amit Androidos telefonom lejátszója gond nélkül kezelt, végül található rajta egy mikrofon is, de nem ez lesz az fő.

A csomagban ugyanis a tengernyi extra mellett található egy leválasztható, hajlítható és az árat tekintve meglepően igényes mikrofon is, ami egyszerűen felhelyezhető a bal oldali egységbe és könnyedén állítható, hogy pont a száj előtt legyen, a könnyű súlya meg nem fogja könnyen kirántani a helyéről, ha használjuk a fülkampót meg biztosan nem.
Kinézet és egyéb funkciók letudva, jöjjön a legfontosabb rész, a hangzás, ami pazar. Nagyon kellemesen és kiegyensúlyozott hangzásvilágot adott ennek az apróságnak a Genesis, a magas és középhangok tisztán kivehetőek és még némi mély is szorult bele, persze érthető korlátokkal.

Játék közben csak több óra használat után kezdett el zavarni a viselése, ami betudható annak is, hogy gyerekkorom óta nem használok fülhallgatót huzamosabb ideig, és akkor sem a fülbe dugós kialakítást.
A kábel végén természetesen egy szokatlan szögben álló 4 pines jack dugó található, így kompatibilitása szinte végtelen, telefonok, konzolok, számítógépek, nehezebb olyan eszközt találni, amin nincs jack-dugó mint amin van, így ezzel nem lesz gond.

Végszóként tehát igencsak ajánlani az Oxygen 400-at, míg az előző eszközzel voltak fenntartásaim, itt minden területen kiválót alkotott a Genesis, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az egész alig több mint 4000 forintba kerül a legtöbb hazai boltban. Remek vétel, sportoláshoz, játékhoz, de akár utazás közbeni filmnézésre is, a leválasztható mikrofon minősége meg a kommunikációt is gondtalanná teszi.

vissza

Genesis Oxygen 400

Platform: fülhallgató
Kivitel: vezetékes, in-ear, 2.0
Gyártó: Genesis
Kiadás dátuma: 2000

+ leválasztható mikrofon
+ tiszta hangzás
+ rengeteg extra

- vékony összegabalyodó kábel

Legolvasottabb cikkek