Fashion Dreamer – teszt

Valóra vált divatálom

2023-11-11 12:15:00

A Fashion Dreamer a Style Savvy sorozat szellemi örököse, amely ezúttal Nintendo Switchen próbál új divatikonokat kitermelni.

A tényleges teszt előtt szeretném elmondani, hogy mivel a sorozattal és úgy az egész stílussal igencsak ismeretlen terepre léptem volna, a barátnőmet hívtam segítségül, aki többek között a Nintendo DS-re megjelent részekkel is játszott, így sokkal pontosabb és érdekesebb meglátásai voltak az új változat kapcsán.

Az már az elején leszögezhető, hogy a korábbi részekhez hasonlóan ez is kihagyhatatlan lesz a divat szerelmesei számára. Viszont elég hamar önismétlővé válik a játékmenet, így, ha nem estek az első kategóriába és/vagy türelmetlenebbek vagytok, nem ez a cím fog új távlatokat nyitni.
Első dolgunk, hogy létrehozzuk az avatarunkat, aminek a játék a MUSE nevet adta. Összesen legfeljebb négy darab lehet, választhatunk a nőies vonású A típus és a férfias B típus között, és ez határozza majd meg a ruházatot, amit viselhetünk, bár ezek közül van, ami unisex.
Számos lehetőség van, amivel személyre szabhatjuk a múzsánkat; Megváltoztathatjuk a magasságot, a testtartást és a járást, a frizurát, a szemeket és más arcvonásokat, valamint a bőrszínt.
Karakterszerkesztőben szokatlan opció, de itt lehetőségünk lesz a karakterünk ízlését is megadni, úgy, mint a kedvenc színe, ruházati stílus, minták és egy bemutatkozó szöveg. Ez azért kell, mert a játék nagyon erősen épít a közösségi élményre, és ezen opciók által fogja tudni a többi játékos, és ez persze mi is, hogy milyen stílus, avagy LOOKIT is legyen a cél. Mindezek a jellemzők a játék során bármikor megváltoztathatók.

Ebben az új kalandban az EVE virtuális világában találjuk magunkat: egy színpompás dimenzióban, amely négy szakaszra vagy COCOONS-ra oszlik, melyeket természetesen a játék során fogunk feloldani, azzal a fő céllal, hogy a legjobb divatmúzsává vagy INFLUENCER-é váljunk!
És hogy hogyan érhetjük ezt el?
Kicsit csalódáskeltő módon, ami azt illeti, hisz csak beszélni kell a többi múzsával, akivel találkozunk. Ezek NPC-k, akik egy új stílus után vágyakoznak, és tőlünk várják azt az általunk is beállított preferenciák alapján, mint például valami pirosat, vagy csíkosat, esetleg alkalmi ruhát. Elég tehát követni a tippeket, és túl sok aggodalomra sincs ok, a játék nem olyan szigorú, és jutalmazza a szép színkombináció vagy konkrét tárgyak kiválasztását, így ebből a szempontból tényleg élvezetes és frusztráció mentes élmény!
Amikor összeállítottuk a ruhakölteményt, kapunk egy 1-től 3 szívig terjedő - E-POINTS elnevezésű - értékelést, attól függően, hogy milyen jól sikerült. A szívek mellett követőket is szerzünk és ezek összesítve segítik majd a fejlődésünket.

A Múzsákkal való beszélgetés viszont csak részben a fent említett fejlődésről szól, hisz ezzel a módszerrel szerezhetünk új ruhát magunknak. Ehhez nem kell mást tenni, mint átnézni mi is van az adott NPC-n, és ha kompatibilis a karakterünk típusával akkor lájkolhatjuk azt a darabot, és máris bekerül az öltözőnkbe, ahol az összes ruhát, cipőt és kiegészítőt katalogizálja és tárolja a játék, hogy bármikor elérhető legyen számunkra.
A POP UP AREA-ban is találhatunk új ruhákat, amelyek rendszeresen változnak, egyszerűen csak sétáljunk oda a kijelzőhöz, és vegyük el, ami tetszik. Meglátod, tetszik és máris a tiéd, bárcsak ilyen egyszerű lenne a való életben!
De ha inkább a meglepetéseket szeretitek, akkor mindenképp a Gatcha gépeket kell kipróbálni. Nem kell megijedni, szerencsére a játékban nincs valós pénzzel működő mikrótranzakció, csak annyi, hogy ezeknél a gépeknél helyszínenként változó, véletlenszerű ruhadarabokat szerezhetünk, amiket az ITEM CREATOR segítségével tudunk módosítani színekkel és mintákkal.
Mindezekkel semmi sem állhat az utunkban egy saját termékcsalád létrehozásában, hogy megmutassuk a világnak mit is tudunk! Erre remek lehetőség a PHOTO EGG opció, amelyben saját karakterünk kaphat fotósorozatot egyéni pózokkal (amiket szintén az NPC-k adnak), filterek és matricák segítségével, hogy aztán megosszuk őket.

Végszóként tehát a Fashion Dreamer hozza a kötelezőt a stílus szerelmesei számára, de semmivel sem képes igazán bevonzani egy új játékosréteget. A játék legnagyobb hibája talán a történet teljes hiánya, nem érezzük azt, hogy haladnánk is valamerre, csak számokat követünk, ami akár görbe tükör is lehetne a való világ számára, de inkább csak lustaság a fejlesztők részéről. A ruha kategóriák inkább testrészre összpontosítanak, nincs meg a régi réteges rendszer és ami ennél is tovább korlátozza a lehetőségeket az a karaktertípusok behozatala, ami nem ad teljesen szabad kezet abba, hogy mit is adhatunk a múzsánkra, pedig, ha valami akkor pont a divatvilág szokta az ilyen konvenciókat figyelmen kívül hagyni.
Mindezen negatívumok ellenére a játék rengeteg ruhát kínál, a bemutatóterem és saját logó készítése közelebb hozza a saját divatmárka érzetét és mindezt egy kellemes grafikai stílus tárja elénk, ráadásul a játék támogatása nem áll le, és a a tervek szerint havonta érkezik tartalmi frissítés, mint például a divatbemutatók, amik jelenleg érthetetlen módon hiányoznak.

vissza

Fashion Dreamer

Platform: Nintendo Switch
Kiadó: Marvelous USA
Fejlesztő: Syn Sophia
Kiadás dátuma: 2023 november 03.

+ rengeteg ruha
+ kellemes megjelenés

- sztori hiánya
- indokolatlan korlátok

70 %