World of Warcraft: Legion - teszt

Engem és jó pár harcostársamat elvarázsolt a Legion indulása.
2016-09-05 19:15:16

Megérkezett a World of Warcraft hatodik kiegészítője. Feladata egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen nemcsak vissza kellett csábítania játékosokat, akiket a WoD üldözött el, de a keménymagot is meg kellett tartania.


 

Nyilván a csökkenő népszerűségnek több oka van. Egyre nagyobb a konkurencia, amit ráadásul a Blizzard saját nagyszerű játékaival is (például Hearthstone) táplál, másrészt a játékosoknak több problémája volt a több mint tízéves játékkal. Bár kétségtelen, az előző kiegészítő nem sikerült jól, a panaszok nagy része két okra vezethető vissza. Az egyik egyszerűen az, hogy a régi érzést sokan hiányolják, amit akkor kaptak, amikor először felinstallálták a játékot; a másik az állandó probléma a hardcore játékosok és a casualok közti igénykülönbség miatt. A Blizzard tudatosan próbált a játékon változtatni, hogy megoldja ezeket a problémákat, de valahogy nem jött össze. Kérdés, van-e ezen gondokra megoldás...

Mindenesetre a Legion lehetőséget biztosít a Warlords utáni javításra. Nézzük, milyen is lett az új kiegészítő.

stormrage

Először is nagyon fontos kijelentenünk: a Blizzard elismerte, hogy több dologban is hibázott a Wod kapcsán, így ami nem tetszett a játékosoknak, azt kivették vagy átdolgozták (Garrison), ami viszont működött, az maradt. Kapunk számos újdonságot is. Érkezett egy új kaszt, a Demon Hunter, amelyről annyit tudok írni egy rövid kipróbálást követően, hogy rendkívül élvezetes és sokrétű vele a játék és míg a Monk nem hozott áttörést, amiatt egyáltalán nem lennék meglepve, ha a raidekben elszaporodnának a démonvadászok. A következő újdonság a Broken Isles, az új terület.  Szépen kialakított tájak és remek új kalandok várják a játékosokat. Egyrészt nagyszerű ötlet, hogy végre nem vagyunk megkötve a fejlődés során, hiszen oda megyünk, ahová akarunk, nincs szintmegkötés, az ellenfelek és a küldetések szintje igazodik hozzánk, másrészt viszont felmerül a kérdés, hogy ez mennyire lesz zavaró az endgame-ben, hiszen a farmolást azért egy picit nehezíti. Kapunk még egy kasztspecifikus, viszonylag könnyen megszerezhető, artifact fegyvert, amit folyamatosan tudunk fejleszteni és saját játékstílusunkhoz alakítani. Ezt ismét egy nagyszerű ötletnek tartom. Végül nekem kimondottan tetszett, hogy kapott a játék egy kis grafikai boostot is. Persze a felsoroltakon kívül még számos újdonság vár minket, mire elérünk a 110. szintre.

world-of-warcraft-legion_016

És ezt nem véletlenül írtam így. Hatalmas kérdés - ahogy minden kiegészítőnél -, hogy mi lesz utána? Egyelőre minden nagyon biztató. A Dungeon-rendszer átalakítása és az érkező raidek továbbá a szakmák átdolgozása segíthet az élvezetes endgame-ben. Mindenesetre a Blizzard fogadkozik és én hiszek nekik, hiszen úgy gondolom, ők is tudják, hogy sok múlik ezen.

Ugyan a Legionra való átállás remekül sikerült, de azóta szinte minden este pár órára leállnak a szerverek. Egy biztos, engem és jó pár harcostársamat elvarázsolt a Legion indulása és sokszor tértünk vissza a játékhoz. Volt okunk rá, mert ez egy olyan kiegészítő.

vissza

World of Warcraft: Legion

Kiadó: Blizzard Entertainment

Fejlesztő: Blizzard Entertainment


Rövid vélemény

+ Demon Hunter
+ Grafikai feljavítás
+ Új transmog-tárolás

- Class balance
- Aki nem szereti, annak sok mászkálás a küldetések során

80 %