Allison Road - törölték a P.T. által inspirált horrort

2016-06-05 14:47:35

A Lilith Ltd. nemrég jelentette be, hogy a P.T. és a Silent Hills szellemi utódjának munkálatait leállítják.


 

A horrorjátékok rajongóira az utóbbi időben igencsak rájár a rúd: először bejelentették, hogy a Konami törli a Silent Hills-et, majd a P.T. is eltúnt a Föld színéről. Azóta rengeteg másolat próbálta utánozni ezeket, több, de inkább kevesebb sikerrel, most pedig a legígéretesebb utódot, az Allison Roadot is elkaszálták.

A projekt a Kickstarteren indult el, ám rejtélyes módon a kampányban kitúzött cél alatt 105 ezer fonttal törölték az oldalról. Nem sokkal később érkezett a bejelentés, hogy képbe jött a Team17 (Worms széria) kiadóként, így az - akkor még - mindössze 10 főből álló Lilith Ltd.-nek nem egyedül kell befejezni az Allison Road-ot. Nyomatékosították, hogy e kapcsolat semmilyen téren nem befolyásolja az eddigi elképzeléseket, sőt, a több, mint 25 éves tapasztalattal rendelkező stúdió talán még javíthat is a PC, PS4 és XOne platformokra tervezett játékon.

allison road

Most, hogy az Allison Road-ot törölték, a Lilith Ltd. jövője igencsak kétes. Nyilvánvaló, hogy nagy befektetése volt a projektben, ám az, hogy képtelen volt be is fejezni, nem jelent jót a jövőbeni törekvésekre nézve. További informciók hiányában nehéz megmondani, hogy a Lilith Ltd. és a Team17 kapcsolatára mindez kihatással volt-e.

A nyilatkozat kiadásáig nem tudunk mást tenni, minthogy spekulálunk, vajon mi vezetett az Allison Road törléséig. Még ha az ok nem is olyan érdekfeszítő, a tudat, hogy az egyetlen projekt, ami alkalmas lett volna a Silet Hills által hagyott űr betöltésére nincs többé, talán okot ad a rajongók kárpótlására kitalált ötletek megvalósítására.

vissza