Bethesda összefoglaló az Xbox Games Showcase bejelentéseiről

2024-06-10 13:18:00

A tegnapi Xbox Games Showcase kétség kívül az egyik legizgalmasabb műsor volt az elmúlt napok dömpingjében. A Microsoft úgy látszik, hogy végre elkezdi aktivizálni a stúdió armadáját, és eláraszt minket érdekesebbnél érdekesebb címekkel az elkövetkezendő években. Ennek az armadának az egyik alappílére, a kétség kívül egyik legnagyobb stúdiókomplexuma, a Bethesda Softworks, akik szép számmal hoztak ínyencségeket a műsorra.

DOOM: The Dark Ages
Az id Software felfedte a nagy sikerű DOOM sorozat következő tagjátl. Ez a DOOM: The Dark Ages. Az egyszemélyes, belső nézetű lövöldözős játék a kritikusok által elismert DOOM (2016) és a DOOM: Eternal előzménye, amelyben egy középkori DOOM Slayer, az istenek és királyok tökéletes szuperfegyverének vérfoltos csizmáiban mehetsz háborúba a pokol ellen. Olyan játékoskedvenc pusztító fegyverekkel tépheted darabokra a pokolfattyakat, mint a Super Shotgun, emellett új csontrepesztő csodák is várnak, mint a sokoldalú Shield Saw. Rombold végig a démonoktól hemzsegő csatamezőt kegyetlen, az eredeti DOOM ihlette összecsapásokban. Szárnyalj a magasban a vad Mecha Dragon hátán, és verj péppé hatalmas démonokat a megállíthatatlan Altan mecha pilótafülkéjében. A DOOM: The Dark Ages, a Slayer dühének filmszerűen látványos eredettörténete elérhető lesz a Game Pass szolgáltatásában PC-n és Xbox Series X | S konzolokon, valamint PlayStation 5-ön is, 2025-ben.

Indiana Jones and the Great Circle
A MachineGames, a Lucasfilm Games-szel együttműködve, új filmszerű jelenetet mutatott be közelgő kalandjátékából, az Indiana Jones and the Great Circle-ből. A leleplezett videón látott havas tájon vívott harc fontos elem a történetben, ahol Indy és Gina sorsfordító felfedezést tesz a Himalája mélyén. A jelenet bemutatta, hogy hogyan teremtik meg a játék narratíva vezérelte elemei az Indiana Jones and the Great Circle hiteles Indiana Jones-élményét. Az Indiana Jones and the Great Circle egyszemélyes kalandjában a legendás régészprofesszor bőrébe bújhatsz, akinek kalandjai Az elveszett frigyláda fosztogatói és az Utolsó kereszteslovag eseményei között játszódnak. 1937-ben járunk, baljós erők kutakodnak világszerte egy ősi hatalom után, mely a Nagy Körhöz kapcsolódik, és csak egy ember tudja megelőzni őket – Indiana Jones. A játék az év későbbi részében jelenik meg.

Starfield
Bemutatták továbbá a Starfield: Shattered Space első részleteit, ami a Starfield új történetkiegészítője. Egy titokzatos erő zavarja meg az egyensúlyt Dazrában, a Va’Ruun-ház eldugott anyabolygójának fővárosában. A játékosnak ki kell vizsgálnia egy rémisztő kozmikus fenyegetést, amíg bejár egy új bolygót egyedi fegyvereket, űrruhákat és felszereléseket szerezve a vadonatúj kalandban. Ezentúl felfedték a júniusi frissítések tartalmát is, ami már letölthető minden játékos számára. A frissítés tartalmazza a Creations támogatását, új fejvadász-lehetőségeket és vadonatúj Trackers Alliance küldetéseket, a közelharci fegyverek fejlesztéseit és még sok mást. A Creations a Starfield hivatalos modtámogatása. A játékosok ingyen letölthetik a Creation Kitet, és máris elkezdhetik a saját alkotásaik készítését.

Fallout 76
A tegnapi nap folyamán a Bethesda Game Studios bejelentette továbbá azt is, hogy a Fallout 76 következő jelentős bővítése, a Skyline Valley június 12-én, minden platformon ingyenesen indul a Fallout 76-játékosok számára. A Skyline Valley most először terjeszti ki a Fallout 76 térképét dél felé a vadonatúj Shenandoah régióba, itt a játékosok a fejük felett keringő elektromos vihar okát vizsgálják, és felfedik a Vault 63 körüli rejtélyt, találkoznak annak lakóival és felfedeznek egy megdöbbentő új ghoultípust – a Lostot, avagy a feltöltött ghoult, mely felvillanyozó fegyverekkel és páncélokkal rendelkezik. Természetesen nem csak megküzdhetünk vele, hanem fel is fedhetjük a titokzatos eredetét. Az elkövetkezendő időszakban lesz viharvadászat az új Dangerous Pastimes nyilvános eseményen és küzdelem egy új régiós főellenféllel, a Storm Goliathal. A frissítés június 12-én vállik elérhetővé minden platformon, illetve a felhőszolgáltatásokban.

The Elder Scrolls Online
A The Elder Scrolls Online 10 éves évfordulójának tiszteletére a  ZeniMax Online Studios bemutatott egy új játékmeneti előzetest, amely rávilágít, milyen sokféleképpen lelhetik örömüket régi és új játékosok egyaránt az ESO világában, és a vele járó fantasztikus közösségben. Ezenkívül az előzetes bejelentette, hogy a The Elder Scrolls Online előfizetése, az ESO Plus mostantól június 19-ig bárki számára ingyenes. Az ESO Plus ezen próbaverziója az összes korábbi fejezetet tartalmazza - kivéve a Gold Roadot - minden platformra és a Necromot a konzolokon, valamint hozzáférést biztosít az összes korábbi DLC-tartalomhoz, amelyet az ESO 2014-es indulása óta érkezett.

vissza
Legolvasottabb cikkek