Abandoned – túlélő FPS-lövölde érkezik a Blue Box Game Studiostól

2021-04-08 18:25:00

A Blue Box Game Studios nemrég jelentette be legújabb projektjét, az Abandonedet, mely egy első személyű nézetes, fotórealisztikus, túlélő lövöldének készül, és még az idei év végén tervezik kiadni. A fejlesztők a PlayStation Blogon tett bejegyzés keretein belül a bemutatott előzetes mellé egy kis magyarázattal is szolgálnak.

A hivatalos szinopszis szerint főszereplőnk, Jason Longfield egy furcsa erdőben tér magához, teljesen egyedül, emlékek nélkül. Nem sokkal később megtudja, hogy elrabolták, és elég sötét céllal vitték oda. Itt kezdődik a küzdelem a túlélésért. Az elmondottak alapján a csapat jelentős összeget fordít különféle rendszerek integrálásába, ennél fogva rendkívül személyes kalandokat ígérnek. Minden esemény és cselekvés hatással lesz karakterünkre, ha például sokat futunk, elkezdünk lihegni, ezt pedig a lövések pontossága bánja majd. Külön kiemelték azt is, szükségünk lesz taktikázásra, hiszen a fegyverkezelés jóval lassabb lesz, mint egy átlagos shooter esetében.

Szóval minden helytelen lépés döntő mértékű lehet, és pusztán az ellenfél jelenléte is nyugtalanító hatást kelt. Bár a fenti előzetes túl sokat nem mutat a játékmenetből, legalábbis nem derül ki belőle jóformán semmi, a Blue Box ígéretei szerint hamarosan egy bővebb, gazdagabb videóval is előállnak. 

Az Abandoned a tervek szerint 2021 utolsó negyedévében kerül megjelenésre, egyelőre kizárólag PlayStation 5-re, más platformokról nem esett még szó.

vissza