A Star Citizen már több, mint félmilliárd dolláros közösségi finanszírozásnál jár

2022-09-22 17:50:00

A Star Citizen, mint cím, bizonyára mindenkinek ismerős. Aki nem is játszik vele, valamilyen formában biztosan hallott már róla, elvégre majdnem 10 éve itt él a köztudatban, mégsem jelent még meg a teljes verzió. Akik azonban továbbra is hisznek benne, jócskán tolják bele a közönségi finanszírozást, ugyanis a legutóbbi adatok szerint átlépte a félmilliárd dolláros határt a projekt.

A pontos adat szeptember 20-án 500.121.052 dollárra rúgott, melyet 4.096.818 támogató hordott össze. Ez azt jelenti, hogy 2021. novembere óta több, mint egymillió új támogatót, és mintegy 100 millió dolláros bevételt tudhat magáénak, ami meglepő, főleg annak tudatában, hogy még mindig alfa fázisban "tötyög".

 

Az első Kickstarter-kampány 2012-ben indult, akkor kétmillió dollárt sikerült összeszednie, és bár kisebb támogatási csomagokat kapott, a bevétel nagy része már akkor is közösségi finanszírozásból állt. Ilyen költségvetésnél és ennyi idő után felmerül azonban a kérdés, hogy tényleg megjelenik-e valaha a játék. 2020-ban Chris Roberts, a Cloud Imperium Games alapítója azt nyilatkozta, a Star Citizen játékmenete nem álomszerű és nem is kerül 10-20 évbe a megvalósítása, viszont vészesen közeledünk ezen intervallum alsó határvonalához. 

Egy biztos, a fejlesztés halad, és bár kevesebb a fejlesztők interakciója a közönséggel, az ütemtervek átdolgozása már év elején megtörtént a zavaró tényezők kiküszöbölése érdekében. Kíváncsian várjuk, a következő esztendők melyikében lép ki az alfa fázisból, és vajon mennyi pénzt sikerül összegyűjtenie a tényleges megjelenésig.

vissza
Legolvasottabb cikkek