Új előzetesen a Biomutant ma megjelent next-gen verziói

2022-09-06 17:50:00

A Biomutant megjelenését anno hatalmas várakozás előzte meg, sajnos azonban (legalábbis ami a kritikákat illeti) nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket, rendkívül vegyes érzemekkel fogadta a közönség. A THQ Nordic projektjéről egyébként nekünk is készült tesztünk, ezt IDE kattintva olvashatjátok el. A 2021-es debütálást követően nem sokkal bejelentették, hogy készül egy következő generációs változat is fejlettebb látványvilággal, effektekkel és miegymással, a bemutatkozás napja pedig ma van.

A megjelenéshez természetesen tartozik egy előzetes is, melyben többek között a játék poszt-apokaliptikus világát, a különféle harci animációkat vehetünk szemügyre. A fejlesztők a videó mellett a technikai részleteket is közzé tették, miszerint a PlayStation 5 verzió gyorsabb betöltési időt, HDR-t, valamint DualSense- és Activity Card-támogatást kínál. A játékosok három mód közül választhatnak: Quality (natív 4K, 30FPS), Performance (natív 1440p, stabil 60 FPS), valamint Quality Unleashed (natív 4K, akár 60FPS).

Érdemes megemlíteni, hogy aki PS4-en már rendelkezik a játékkal, ingyenesen frissíthet e verzióra, és a mentéseket, trófeákat, eredményeket is továbbviheti, azonban jó tudni, hogy aki lemezes kiadást birtokol, lemezmeghajtó nélküli PS5-ön nem frissíthet.

Ami az Xbox Series X-et és S-t illeti, még gyorsabb betöltési időt és HDR-t kínálnak, illetve itt is a PS5 esetében már említett három mód közül válogathanak. Természetesen ha Xbox One-on már rendelkezik valaki egy példánnyal, ezesetben is ingyen frissíthet a mentések és eredmények továbbvitelével.

Nem gondolnám, hogy részleteznem kellene, de leírom, hogy aki PS4 verzióval rendelkezik, nem frissíthet Xbox Series X|S-re, és fordítva sem, Xbox One-ról PS5-re. A Biomutant nextgen verziója tehát mától elérhető 40 euróért az áruházakban.

vissza