Patriot Viper super sized gaming egérpad – teszt

Keep your gaming space in sync

2020-07-25 13:30:00

Most, hogy a Patriot Viper V770-es mechanikus billentyűzetének és V570 Blackout gaming egerének tesztelésén is túl vagyunk, itt az ideje, hogy lerántsuk a leplet, mi is volt az a terítő nagyságú izé alatta. Mint azt már tudjátok, a gyártó az utóbbi időben hatalmas lendülettel fejlődik, és nem csak perifériák, de memóriák és SSD-k terén is. Nézzük meg, egérpadjuk is van-e olyan jó, mint a nagyobb cégek hasonló termékei a piacon!

A hétköznapokban egy Roccat Sense egérpadot használok XXL-es, 850 x 330 milliméteres méretben. A Patriot e szériába tartozó termékei kétféle méretben érhetők el. A Large a maga 420 x 320 mm-es terjedelmével még nem is akkora durranás, de a Super Size változatot elnézve kissé elképedtem. Hosszabb oldala 900 mm, míg a rövidebb „csak” 400, így méretarányát tekintve is eltérhet társaitól. Ebből adódóan azonban biztosak lehetünk benne, hogy billentyűzetünk mellett az egér kényelmesen elfér majd, az asztalon viszont bőven kell hagyni neki szabad teret.

Dobozát tekintve nem kell nagy dobásra számítani, de épp amilyen egyszerű, annyira informatív. Az elülső részen néhány kép díszeleg a termékről, és a méret megnevezése, illetve egy kivágás, melyen keresztül az anyagát is megtapasztalhatjuk anélkül, hogy kibontanánk. Oldalt egy rövidke leírás és a közösségi médián belüli elérhetőségek mellett a Large és Super Sized méretek közti különbség tűnik fel. A hátulján több nyelven a főbb tulajdonságokat sorolták fel, mint a sima felületű szövés, a csúszásmentes gumialap, az optikai, illetve lézeres egértámogatás, vagy az alacsony súrlódású felület.

Kibontottuk a dobozt, széttekertük az egérpadot, és hát… tényleg hatalmas! Érdekes, hogy annyak ellenére, milyen puha, könnyű, rendkívül strapabíró hatással bír. A por, vagy esetleges morzsa nem ragad a felületre, nem szívódik be szinte semmi, könnyedén lesöpörhető. A csúszásmentes gumitalp is megfelelő szolgálatot nyújt, kipróbálhat többféle munkalapon, üvegen, műanyagon, megállja a helyét.

A tesztalany első sorban a gyártó V570-es egere volt, mellyel remek párost alkottak, de más cégek termékeivel sem okozott csalódást. Volt rajta az ebayről származó, 1500 forintos lézerestől kezdve az Adata XPG Infarex M20-on keresztül a Logitech G502-ig minden, de nem tudok panaszkodni.

A nagyméretű egérpadok egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Én személy szerint a billentyűzet mozgatása miatti asztalkopás ellen használom, de plusz pont, hogy takarítani is könnyebb, mint a munkalapot, és tényleg kényelmesen elfér rajta minden, még alacsony DPI használattal is van helyünk mozogni. Külön piros pontot érdemel a dizájn… Korábban a billentyűzet és az egér esetében is elmondtam, nem vagyok híve a „csicsának”… A Patriot padja egy teljes egészében fekete dizájnt kapott, egyedül jobb alul, piros színben díszeleg rajta a Viper logo, ami még illik is az összképbe.

Ha tehát valaki egérpad után nézeget, de nem szeretne sokat költeni, a Patriot Viper nagy (vagy még nagyobb) méretű termékeit nyugodt szívvel ajánlom. Függően attól, melyik verziót szeretnénk, 2.000, illetve 3.500 forintos címke díszeleg rajtuk, ami egyáltalán nem sok érte. A dizájn illik minden környezetbe, a felület nem kényes, de könnyen tisztítható, a kínált hely bőven elég, a helyét pedig stabilan tartja. Nem is kell ennél több!

vissza

Patriot Viper super size egérpad

Platform: egérpad
Gyártó: Patriot
Méret: 900 x 400 mm 
Kiadás dátuma:
2017. január 1.
Gyártói oldal

+ strapabíró
+ nem kényes felület
+ olcsó
+ lézeres- és optikai szenzor támogatás

- kicsit talán túl nagy

90 %