Bocsánatkérés és kárpótlás a Rockstartól

2021-11-20 16:23:00

Egy héttel a csalódást keltő megjelenést követően a Rockstar végre nyilatkozott a Definitive Edition kapcsán és a jövőbeni tervekről. Elmondásuk szerint nagyon szomorúak a játék állapota miatt, ami nem éri el az ő és a rajongóik alapvető minőségi követelményeit, ezért mindent megtesznek majd, hogy mihamarabb kijavítsák a gondokat.

Ennek fejében a mai nap meg is érkezett az első méretes frissítés, és ami talán fontosabb, a Definitive Edition megjelenése előtt letörölt eredeti részek visszakerülnek "hamarosan" a Rockstar Launcherbe, és minden GTA:DE tulajdonos ingyen megkapja őket 2022 június 30-ig. Önállóan továbbra sem lesznek kaphatóak, a visszatérést követően a GTA III, Vice City és San Andreas egyben lesz csak megvásárolható mindenki másnak, Steamre viszont nem térnek vissza a játékok.
A konzolos változatokról nincs információ, sem arról, hogy milyen kárpótlást kapnak az ottani játékosok a frissítéseket leszámítva, igaz, tőlük nem is vették el az új kiadást több napra a megjelenést követően. Azt sem tudni még, hogy az elmúlt hónapokban betiltott modok tömkelege visszatérhet e a nyilvánosság elé.

vissza