Az oroszok videójátékkal bizonygatták a USA együttműködését az ISIS-szel

2017-11-15 22:33:26

A felvételek valójában az AC-130 Gunship Simulatorból származnak.


 

Ha követitek a híreket mostanában, bizonyára értesültetek róla, hogy az orosz védelmi minisztérium felvételekkel lépett fel az Egyesült Államok ellen, miszerint együttműködnek az ISIS-szel. Figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy később ez mekkorát csattant saját arcukon, a legnagyobb érdekesség, hogy mindezek egy mobiljáték előzeteséből származnak...

A minisztérium természetesen eltávolította a posztot, ám ahogy már megszokhattuk, az ehhez hasonló bakik sosem tűnnek el nyom nélkül. A bejegyzés szerint az orosz légierő által támogatott szíriai hadsereg felszabadította Abu Kamal városát. A művelet közben segítségért fordultak az amerikai koalíciós erők felé, hogy részt vegyenek a konvoj likvidálásában.

Amerika ellenben nem támadott, melyet a genfi egyezménnyel magyaráztak, ráadásul a terroristák önként adták meg magukat. Egyetlen kérdés maradt megválaszolatlan: Miért harci járműveken hagyták el a várost? Mindennek tetejére a koalíció megkísérelt keresztbe tenni az orosz légierőnek a zónába való belépéssel.

A The Guardian megcáfolta a minisztérium leírtjait, melyet az korábban drón-felvételekkel kívánt bizonyítani. Mint kiderült, ezen anyagok az 30 Gunship Simulator: Special Ops Squadronból származtak.

Mindez elég kínos szituációt eredményezett, ám szerény véleményem szerint egyben ijesztő is, bár nem az én hatásköröm. Mindenesetre nem ez az első eset, hogy videojátékokkal próbálnak bizonyítani dolgokat, tavaly ugyanis, ha emlékeztek még, egy a „Hezbollah mesterlövészek által lelőtt szíriai harcosok”-ról készült felvételt tártak a nyilvánosság elé, majd kiderül, hogy csak a Medal of Honor egy kivágott jelenete. 2012-ben is volt erre példa, mikor egy ITV dokumentumfilm egy líbiai diktátor által lelőtt brit helikopterről számolt be. Ezt az ARMA 2-vel szemléltették.

vissza