Frissítve: Az első visszajelzések szerint borzalmas a Mafia 3!

2016-10-07 11:38:46

Tegnap jelent meg a 2K új üdvöskéje, amire kétségtelenül több millió játékos várt, de az első visszajelzések alapján inkább ajánlott a korábbi epizódokat újra feltelepíteni.


 

Pár napja tört ki az játékvilág „szaksajtójában” a pánik, miszerint a Mafia 3 tesztlemezeit nem kapják kézhez a megjelenés előtt. Ezúttal nem csak az egójuk miatt aggódtak, hanem a játék miatt is. Többször bebizonyosodott már az a tény, hogy a kiadók nem szeretnek teszteket olvasni a megjelenés napján vagy azt megelőzően, ha játékuk övön aluli lett. A politika jó, mivel minél később jut el a vásárlók fülébe a szörnyű igazság, annál több zöldhasút rakhatnak zsebre, ugyanakkor a felháborodás is annál nagyobb lesz és a Mafia új felvonását illetően az első negatív hullámok már elérték a 2K partjait.

nologomafiajpg-73e6e7_1280w

A Metacriticen egyelőre a kritikusok értékelése blokkolva van, de a felhasználók már elkezdték elásni a programot, kemény szidalmak közepette.

Metacritic:

Ne vedd meg a játékot”, „Ocsmány textúrák”, „Homályos képi világ, olyan, mintha egy tök régi játék lenne”, „Ez nem egy Mafia játék” - mondják az első őszinte játékosok.

Steamen sem jobb a helyzet: eddig összesen közel 5300 ember értékelte a játékot, az eredmény pedig: Vegyes.

Az első kritika így kezdődik: „A Mafia 3 unalmas és repetitív”. Az író pedig hosszan fejtegeti, hogy mekkora bukás is lett a Mafia 3, hiszen egy jó játékra számítottunk. Ehelyett egy unalmas, csúnya és bugos fércmunkát kaptunk, nagyszerű soundtrackkel...

thisgengaming munkatársa 5 pontot adott a 10-ből.

Valószínűleg itthon is sokan előfizettek a kalandra, hiszen a hazai forgalmazó jó előre gondoskodott egyik legnépszerűbb szponzorált csatornájukkal a nyereségről. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, milyen visszhangja lesz a dolognak és az „átverőkampánynak” most, hogy megjelent a játék és előzetesen csak jókat hallatott magáról a sajtóban és a YouTubeon is.

 

Update:

Időközben megjelent a népszerű francia lap: GameBlog tesztje is a játékról, amiben a fent leírt első élményeket mind alátámasztották és egészítették ki. Szerintük a Mafia 3 az idei év egyik legnagyobb csalódása, aminek hibái nem a javítható bugoknál kezdődnek. Náluk 10 pontból 5-öt nyert el a játék...

A Metacriticen tovább zuhant a játék, immáron a felhasználók pontjai 3.3-nál állnak, ami egy hasonló kaliberű címnél gyalázatosnak számít. Ennél azért őszintén reméljük nem zuhan tovább a játék, akkor ugyanis elérné a Ride to Hell: Retribution eredményt, ebbe naz esetben a vásárlók joggal követelhetnék vissza pénzüket. Steamen így is több száz játékos "váltotta" vissza a játékot...

Az egészben a legszebb, hogy Facebookon és YouTubeon továbbra is tart a Mafia 3 reklámkampány sorozat, amit most megfejeltek az első valószínűleg szponzorált teszttel. Ezt a gyöngyszemet a Forbes magazin közölte le 8.1-es pontszámmal, ami náluk a tökéletes játékot jelenti néhány általános hibával. Meglehet, hogy a tesztpéldány mellé csomagolták a reklámkeret egy részét is, a havonta 120 milliónál is több látogatót számláló Forbesnak.

A játékot egyébként már mi is kínozzuk (vagy fordítva) és nemsokára publikáljuk tesztünket, addig is várjuk a fejleményeket...

vissza