2022 februárjára csúszik a Steam Deck

2021-11-11 00:52:00

A Valve bejelentette, hogy a Steam Deck, a nyáron bejelentett hordozható gépe két hónapot csúszik. Ezáltal csak 2022 februárjában lesznek kiküldve az első megrendelések az eredetileg tervezett 2021 decembere helyett.

A hírben az egész világot sújtó gyártósori gondokat és anyaghiányt okolta a késésért. Ezek a gondok más gyártókat is elértek, hisz a PS5 és Xbox Series X/S a megjelenésük óta alig kapható emiatt és nemrég a Nintendo is visszavett a várható konzoleladásokból, de a GPU piacot is folyamatosan terheli.

"Sajnáljuk - mindent megtettünk, hogy megoldjuk a gyártósori gondokat, de az anyaghiány miatt az alkatrészek nem érnek időben a gyártóközpontokba ahhoz, hogy az eredeti megjelenési dátumot betarthassuk" állítja a Valve.

"A frissített adataink szerint a Steam Deck 2022 februárjában indulhat majd az első vásárlók felé. Ez lesz az új indulási időpontja a foglalási várólistának"

A Valve állítása szerint nem kell aggódniuk azoknak, akik már korábban lefoglalták a saját példányukat, mindenki rendelése megmarad és a sorban elfoglalt helyük sem változik. Ez azt jelenti, hogy akik decemberben kapták volna meg, azok biztosan megkapják majd 2022 februárjában.

vissza
Legolvasottabb cikkek