Xbox One játék mellé megkapod a PC-s verziót is ingyen

2016-07-04 11:43:35

Az E3-on jelentette be a Microsoft a cross-play funkcióját, ami praktikus azoknak a játékosoknak, akik rendelkeznek PC-vel és X1-gyel is, most pedig megtudtuk, mikor indul a feature.


 

„Játssz bárhol” című fejezetet nyitott a játékvilág életében a Microsoft, aminek a viszonteladók ihatják meg a levét. A kezdeményezés egyébként igen jónak tűnik első ránézésre, de aztán észrevesszük a terv mögötti hibákat. A lényeg, hogy ha digitálisan vásárolunk meg egy játékot Xbox-ra vagy PC-re akkor a szoftvert használhatjuk a másik platformon is, amelyikre egyébként nem vettük meg. Ez a buli akkor bukik meg, amikor a vásárló rájön, hogy felesleges megvennie digitálisan drágábban, hiszen nincs egy gamer PC-je, mert pénzét a konzolba ölte.

recore játék kép

Ha viszont valaki olyan szerencsés helyzetben van, hogy sűrűn utazik és a két ponton van egy konzol és egy erős PC is, akkor a felhőnek és cross-play funkciónak hála telepítheti kedvenc játékát és folytathatja minden platform változtatásnál onnan, ahol abbahagyta. A szolgáltatás szeptember 13-án lép életbe - a ReCore megjelenésével egy időben -, majd folytatja útját a többi „exkluzív” játékkal.

vissza