TV adaptációt kap a Gearbox Brothers in Arms szériája

2020-04-27 18:57:00

Úgy gondolom, a kalsszikus, Gearbox-féle Brothers in Arms sorozatot senkinek nem kell bemutatnom. A 2000-es évek elején trilógiaként debütált széria azóta megannyi spin-off epizódot ölel fel, és úgy fest, elég nagy népszerűségnek örvend ahhoz, hogy TV adaptációt készítsenek belőle. Igaz, a D-nap már többször is szerepelt a képernyőn, de talán ez most más lesz, elvégre a BiA-ról beszélünk, ráadásul a fejlesztők is részt vesznek a munkálatokban.

Az eseményeket természetesen a háború valós történései inspirálták, és bár mint említettem, egy már madhogynem lerágott csontról beszélünk, a Tigris gyakorlat nagy mértékben vonzóbbá teszi a produkciót. Rengeteg a tragikus körülmény, közel 800 ember vesztette életét, és vagy 40 évre titkosították az ott történteket. 

A producer és író szerepét Scott Rosenbaum kapta, akit a Queen of the South, vagy a Chuck and The Shield kapcsán már sokan ismerhettek, társproducerként pedig Randy Pitchford, a Gearbox CEO-ja csatlakozik a showhoz. Pitchford még 2015-ben ejtette el, hogy érdekeltek a sorozathoz való visszatérésben, ám a számozott negyedik rész alapjait a rengeteg negatív kritika miatt kukázták, így a 2014-es Sons of War volt az utolsó játék a franchiseban.

A hírnek persze örülünk, és bár nem új játékot kapunk, a sorozat sikereitől függően talán még arra is sor kerülhet. Ezek azonban még távoli szelek, egyelőre megjelenési dátumunk és csatornánk sincs.

 

vissza