Több, mint 24 óra játék után meghalt egy férfi!

2016-02-23 09:04:35

Újabb áldozatot szedett egy videojáték és egyúttal megkezdődik a szokásos bulvárhisztéria, miszerint mindenki veszélyben van, aki játszik...


 

shutterstock_21324538

Egy tajvani internetkávézóban (közismertebb nevén „játékbarlangban”) meghalt egy 58 éves férfi, aki több, mint 24 órát játszott egyhuzamban. Keleten az internetkávézók többsége játékfüggőkkel van megtömve, akik „kikapcsolódás” érdekében beköltöznek a fürdőszobával, kényelmes székekkel és persze koszttal felszerelt létesítményekbe, majd felelősséget nélkülözve belevetik magukat az online játékok minden szépségébe.

Ez történt Csennel is, aki az egyik helyen már törzsvendégek listáját duzzasztotta és gyakran játszott 24 órákat folyamatosan. Az alkalmazottak nem aggódtak, hiszen jól ismerték a férfit, amikor pedig azt látták, hogy fekszik a monitor előtt, azt hitték, csak pihen. Nem ritka az, ha hosszabb maratonok közben megpihennek egy-két órára a játékosok és értelemszerűen ilyenkor nem is zavarják őket. Csennek ez lett a veszte.

paywxyolingz2snu7ve1

A játékteremben többen is látták, hogy Csen „pihen”, de csak 36 óra után ment oda hozzá egy alkalmazott, aki egyből hívta a mentőket, miután megérintette a férfi kihűlt testét. A mentős kollégák már csak a halált tudták megállapítani, amit nagy valószínűséggel szívroham okozott. (forrás:Blikk)

Szerencsére itthon még nem terjedt el az internetkávézók efféle használata, de nem ritka, hogy a játékosok hosszú órákat/napokat játszanak egyhuzamban ami szöges ellentéte az egészséges életmódnak. Aggódnunk kéne?

Egyáltalán nem, ahogy az esetek többségében nem a játék ölt, hanem a játékos felelőtlen használata, ugyanis minden ártalmas, ha túlzott mennyiséget fogyasztunk/használunk belőle. Az esetnek egyetlen tanulsága van, amit mi is évek óta hangsúlyozunk: mértékkel. Játszani jó, de élni még jobb!

 

vissza