Star Wars: Battlefront 2 (2005) – érkezett egy frissítés, de hamar vissza is vonták

2021-02-10 17:50:00

Az évek óta tartó csend után végre érkezett egy frissítés a 2005-ös, klasszikus Battlefront 2-höz, de hamar jöttek a gondok is vele. Nem sokkal a színre lépés után rengeteg összeomlást és hibát okozott, így még aznap vissza is vonták az egészet. Az update egyébként egy kompatibilitási hotfixként ütötte fel a fejét, mely a hivatalos vezérlőtámogatás mellett a felbontás és a felhasználói felület átszabását is hozta volna magával, a Steam Discussions szerint viszont többet rontott, mint javított.

A problémák között szerepeltek a felbontás méretezésével, a kapcsolatok létrehozásával, illetve a beviteli eszközökkel, és animációkkal kapcsolatos dolgok is. Egy Reddit felhasználó szerint a Print Screen leütése azonnali összeomlást eredményezett, és arról is rengeteget lehet olvasni, hogy az évek során felgyülemlett módoknak is keresztbe tett a hotfix. Ez éppen elég volt a visszavonáshoz. A GOG képviselője egyébként elmondta, a frissítést a nemrég alakult Lucasfilm Games bocsátotta rendelkezésre, de a felhasználói visszajelzések hatására a partnerekkel való konzultációt követően azonnal sztornózta.

Mindenesetre jó volt látni, hogy foglalkoznak még a játékkal, de megkönnyebbülés, hogy visszavonták, elvégre kár lenne, ha egy hirtelen jött hotfix tönkretenne mindent.

vissza