Rebootot kap a Ninja Gaiden és a Dead or Alive

2022-11-21 18:14:00

A hétvégén zajlott a dél-koreai G-Star konferencia, melyen a Team Ninja elnöke lényegében megerősítette, hogy készül a Ninja Gaiden és a Dead or Alive rebootja. Bár részleteket egyik széria feltámadásáról sem közölt, előadásának utolsó diáján egy Ryu-t és Kasumit ábrázoló kép jelent meg a "The future of Team Ninja—reboot of popular series." felirattal.

Fumihikio Yasuda elmondta, bár többet nem árulhat el, reméli, minél hamarabb új információkat oszthat meg ezzel kapcsolatban. Tekintve, hogy itt a jövőre beütemezett Wo Long: Fallen Dynasty, és a 2024-re tervezett Rise of the Ronin, kétlem, hogy egyhamar hallhatunk bármelyikükről is, de már maga a létezés tudata is üdítő. A Dead or Alive-ról 2019-ben hallhattunk utoljára, a hatodik rész megjelenésekor, a Ninja Gaiden pedig tavaly gazdagodott egy Master Collectionnel.

Korábban már repkedtek pletykák a Ninja Gaiden játékok felélesztéséről, Yasuda ekkor azt nyilatkozta, ehhez szüksége van a megfelelő csapatra, és teljes mértékben illeszkednie kell a törzskönyvbe. Az ekkori híresztelések szerint a Platinum (Nier és Babylon's Fall) vezette volna a folyamatokat, de ezt ne könyveljük el előre.

Mindkét franchise alkotója Tobmonobu Itagaki, aki még 2008-ban hagyta el a Team Ninját, és tavaly megalapította az Apex Games Studios-t. Azóta térdig gázol az NFT-kben és hasonlókban, valamint egy AAA fantasy MMORPG-n is dolgozik.

vissza
Legolvasottabb cikkek