Pokkén Tournament - teszt

A verekedős játékok és a Pokémon szerelmeseinek ajánlott.
2016-04-13 10:40:58

A Namco Tekken szériája a PlayStation egyik legnagyobb exkluzív verekedős játéka volt. Biztosan őrültnek hittük volna azt, aki azt mondja, hogy 20 évvel később a fejlesztők egy Pokémon bunyós címet fognak fejleszteni a konkurens platformon, pedig így történt.


 

pokken_t_1

A Pokkén Tournament kinézetben a Tekkenre, de játékmenetében a cégen belüli másik híres verekedős címre, a Dragon Ball Z Budokai-ra hasonlít a legjobban. Két kamera opció adott. Az egyiknél 3 dimenziós megjelenítésben a karakterünket hátulról követi az operatőr, a másiknál oldalról, kvázi 2 dimenziós játékként tálalják elénk a küzdőteret. 3 támadó, és 1 lövés gombunk van.  2 egymással függőlegesen elhelyezkedő gomb együttes lenyomásával a dobás, illetve a counter (kibújás) parancs érhető el. A Dragon Ballból ismert speciális támadások is előhozhatóak, amennyiben feltöltjük az úgynevezett Synergy mérőnket. Ezek tényleg nagyon látványosak, bár sajnos csak egy van karakterenként. Ezeket elsütve még néhány percig erősebb támadásokat is tudunk bevinni.  Társ Pokémonokat is behívhatunk a küzdőtérre, amennyiben szükséges a támogatás.  Van olyan, aki egy támadással, de van, aki mentőcsomagokkal segít.

Összesen 16 karakter választható. Pikachu kezdőként ajánlott, ugyanis az elektromos Pókémon gyors, könnyen használható. Profibbaknak Blaziken és Lucario a jó választás. Ők a Street Fighter-ből ismert Ryu és Ken megtestesítői. Közelharcban is nagyszerűek, de tűzlabdáik is pusztítóak. A legerősebb Pokémon Mewtwo, de ő csak később nyitható meg.

Több játékmód közül is mazsolázhatunk.  A sima gyorsmeccs, és a gyakorlás mód mellett a Liga a legérdekesebb, ahol számos küzdelem árán tudunk egyre feljebb, és feljebb tornászni a szamárlétrán. A különböző Ligák végén Mewtwo veri péppé karakterünket.  A küzdelmeket dialógusokkal színesítik, illetve az RPG-szerű fejlődési rendszerrel, illetve ajándék ruhákkal (trainer-ek részére), és kiegészítőkkel próbálnak motiválni.  Apropó kiegészítők! Amiibokat használva véletlenszerűen oszt a gép tárgyakat, így érdemes naponta hozzáérintetni a kontrollerre a figuráinkat.  A többjátékos mód remekül van megoldva.  Az egyik játékos a Gamepad kijelzőjén, míg a másik játékos a TV képernyőjén tudja nyomon követni a küzdelmet.  Egyedüli hátrány, hogy ilyenkor a stabil 60 fpses képfrissítés 30-ra csökken. Online mód is remekül működik. Sima, és rang meccsek is elérhetőek.

pokken_t_2

Látványban nagyon rendben van a játék. Bátran jelenthetem ki, hogy a Wii U platformon a legszebbek között van. Színes, kontrasztos grafika jellemzi. Zeneileg a játéktermi hangulatot varázsolja a szobánkba, ugyanis vad techno zene, és rock zene dübörög a hangszórónkból.

A verekedős játékok és a Pokémon szerelmeseinek ajánlott a platformon. Hangulatban rendben van, bár én egy kicsit a tartalmát (16 karakter) kevésnek érzem.  A demót érdemes leszedni és tenni vele egy próbát.

vissza

Pokkén Tournament

Kiadó: Nintendo

Fejlesztő: Bandai Namco

75 %