Minecraft – túl a 200 millió eladott példányon

2020-05-18 18:27:00

Immáron 11 éve, hogy megjelent a Minecraft, beleszámolva a 2009-ben debütáló nyilvános alfa fázist is, ennek kapcsán pdeig a Mojang új bejelentésekkel áraszott el bennünket. Fontos megjegyezni, hogy a stúdió kiemelte, a középpontban továbbra is a kockajáték áll, mely eddig nem kevesebb, mint 200 millió példányban kelt el. Helen Chiang egy blogbejegyzésben osztotta meg a számokat, és sok más információt is.

Köztudott, hogy ingyenes oktatási világok nyíltak a játékon belül, és rengeteg új ötlet születi nap mint nap... Múlt héten például egy rochesteri egyetem végzős hallgatói diplomaosztó ünnepséget tartottak, mely igen népszerű lett az interneten. A tavalyi 10. jubileum alkalmával 174 millió eladott példányról szóltak a hírek, tehát az utóbbi egy esztendő alatt mintegy 24 millió kelt el, a havi játékosszám pedig olykor meghaladta a 126 milliót, bár ez valószínűleg a kínában elérhető ingyenes verziót is magába foglalja...

Ha nem is játszik vele mindenki, rengeteg ember nézi! Tavaly például 100,2 milliárd nézővel a YouTube legnézetteb projektje címet zsebelte be, a második helyezett a Fortnite lett 60,9 milliárddal.

A Mojang új logójához és nevéhez (dobpergés: Mojang Studios) azon cél vezetett, hogy jobban tükrözze, mennyi tevékenység, és hány stúdió keze munkája van a Minecraftban világszerte. A stockholmi székhely túllépett a 20. évfordulóján, de mellette számos stúdió ugyanazon esernyő alatt áll, többek között Shanghaiban, Tokióban, és Redmondban is. A Dundee-i 4J Studios nem kerül említésre, mely a Microsoft crossplatfrom Bedrock verziója érdekében került felszámolásra.

A stúdió elmondása szerint a Minecraft Earth és a Minecraft Dungeons projekt után egy kisfilm, és egy hatalmas élő show is tervben van, de új játékok ötleteivel is dobálóznak. 

vissza
Legolvasottabb cikkek