A Minecraftban tartják meg diplomaosztójukat a rochesteri hallgatók

2020-05-15 19:34:00

A Rochester Institute of Technology idei végzős hallgatói szokatlan tervvel álltak elő a diplomaosztót illetően. A koronavírus ellen tett óvintézkedések értelmében a ceremónia nem kerülhet megrendezésre, így az egyetem "Electronic Gaming Society" csoportja úgy gondolta, a Minecraft a megoldás. Az in-game esemény, csak úgy, mint a való életben, színpaddal, dobogóval, székekkel, és egyenruhában zajlik. 

A hallgatókat felhasználóneveik alapján szólítják, és hívják fel a színpadra, hogy ünnepélyesen átadják nekik diplomájukat, ráadásul a beszédek sem maradnak el. Az iskola igazgatóját egy vasgólem testesíti majd meg, melynek arcára valóban a diri arcát helyezik el. 

Érdemes megjegyezni, hogy e projekt csak kis része egy, már folyamatban lévő nagynak, melynek keretein belül az egész egyetemi campus megvalósulni látszik. Ha valaki úgy gondolja, szívesen részt venne a diplomaosztó ünnepségen, holnap (május 16.) éjjel 2-kor megteheti a játékon belül, ha pedig lemaradnátok róla, vagy csak távolról néznétek, irány a Twitch, a YouTube, vagy a Mixer.

vissza