Megtámadták az internetet, a Battlefield 1-el is gondok voltak

2016-10-22 12:59:04

Tegnap különböző hacker csoportok támadást indítottak az internet ellen, amelynek következtében hosszú órákig nem lehetett elérni közösségi és egyéb népszerű oldalakat.


 

Az internet sebezhető! Ezt bizonyították be az éjjel különböző hacker csoportok, akik több hullámban támadták meg a domainekért felelős Dyn DNS szolgáltatót. A DDoS támadások annyira sikeresek voltak, hogy többek között a Twitter, Reddit, Spotify sem volt elérhető órákig.

Gamer vonatkozása is volt támadásoknak. A PoodleCorp Battlefield 1 elleni támadásra ugyan lehetett számítani, az EA felkészülni nem tudott a DDoS hackre. A csoportnak így sikerült komoly károkat okoznia és fizető játékosok első napját megkeserítenie.

(A képre kattintva megrendelheted a játékot partnerünktől!)

battlefield-1-key-art-game-detail-9646-1

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a PlayStation-t ki találta be, de hasonló hadjárat alá vették a Sony hálózatát is, ami magyar idő szerint éjjel állt helyre.

A támadók még valószínűleg próbálkoznak, így aki nem ér el egy oldalt/szolgáltatás az ne ijedjen meg nem feltétlenül nála van a probléma. Ezek után csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy mégis miért volt szükség erre a globális „internet bénításra”.

Egy ábra ahol lebontva látható a támadások mértéke és terjedése, jól látszik, hogy hazánk is beleesett a sárga zónába. (Adjunk hozzá 6 órát, hogy a magyar időt megkapjuk.)

vissza