Mass Effect – érkezik a Legendary Edition, de egy új cím is készülőben van

2020-11-08 17:57:00

Idén is pletykák tömkelege előzte meg az N7 Day-t, azaz november 7-ét... A várakozás nem is volt hiábavaló, ugyanis az Electronic Arts és a BioWare megerősítette a Mass Effect: Legendary Edition, azaz a trilógia feújított változatának érkezését. A félreértések elkerülése érdekébena fejlesztők leszögezték, ezen remastered verziók nem teljes felújítások lesznek, céljuk csupán a korszerűsítés, hogy az új játékosok is a lehető legjobb formában élhessék át az eredeti részek által kínált hangulatot, de a régi rajongók is megtalálják benne a szórakozást.

"A Mass Effect: Legendary Edition magába foglal minden egyjátékos tartalmat és DLC-t az első, a második, valamint a harmadik részt illetően is, továbbá hozzáadásra kerül néhány promóciós csomag, mely fegyvereket, páncélokat és egyéb felszereléseket, eszközöket hordoz, mindezt 4k UHD felbontásra optimalizálva. A Megjelenés várhatóan 2021 tavaszán esedékes, további részletekről jövőre rántják le a leplet.

Nem csak emiatt volt nagy nap az idei N7... Egy vadonatúj Mass Effect játék is fejlesztés alatt van, és bár a veterán csapat még csak egy korai szakaszban jár, keményen folyik a munka az univerzum bővítésén. Casey Hudson egyelőre nem árult el többet a projektről, és azt sem bökte ki, mikor tudhatunk meg róla egyebet, hozzátette, számára a Mass Effect számtalan különleges emléket képvisel az életben, és minden évben örül, hogy e napon ezt a világ minden játékosával megoszthatja.

Az új címről egyébként már tavaly is röppentek fel pletykák, így nem teljes sokk a bejelentés, mindenesetre örülünk, hogy az Andromeda nem zárta le a korszakot...

vissza