Nanoxia - bemutatjuk az Ncore Retro mechanikus billentyűzetet

2017-03-19 15:55:19

A perifériák terén is bemutatkozott a márka.


 

A Nanoxia nevet valószínűleg nem először hallja, aki jártas a gépösszeszerelésben. Elég régóta képviseltetik magukat e téren, főleg számítógépházak, kábelek és hűtőventilátorok terén. A márka korábban betette a lábát a perifériák szegmensébe, nekem pedig nemrég volt alkalmam kipróbálni most pedig bemutatnám nektek is.

Első ránézésre és az Ncore Retro névből ítélve csak egy Azio MK Retro utánzat, ám e feltételezés nem teljesen igaz. Első és talán legfontosabb eltérés, hogy nem csak a felső, de az oldalsó és az alsó lemez is teljes mértékben alumínium, így a súlya meglehetősen megnőtt. A másik szembetűnő dolog, hogy fehér LED-világítást kapott, melyhez akár módokat is állíthatunk be, összesen 15-öt.

nanoxia_retro_keyboard

Míg az Azio egy író billentyűzet volt, a Nanoxia terméke a játékosoknak szánt periféria, így a más mechanikus billentyűzetekhez képest is strapabíró. Talán azt lehetne mondani, hogy ami az MK Retro-ból kimaradt, az az Ncore Retro-ba bekerült, így bármiféle igénynek elegendő. Kiosztását tekintve a német, az UK, de az US is elérhető. 5V tápfeszültségre van szüksége (elvégre USB 2.0) és 12 MHz-es frekvencián dolgozik, ami akár 16-ra is emelhető. A kábel 1,8 méter hosszú és egészen az XP-ig visszamenőleg minden Windows operációs rendszert támogat.

nanoxia-ncore-retro

Az Ncore Retro 104 gombos kivitelű és Kailh White kapcsolókkal van felszerelve. A billentyűk kerek alakúak és krómgyűrűvel vannak körülvéve, ám rettentő kényelmesek. Rendelkezik anti-ghosting és NKRO technológiával is valamint 1000 Hz-es pollinggal és multimédia támogatással. Hogy a méretekre is kitérjünk, 1500 grammos súllyal és 436,5x133,5x41,9 mm-es paraméterekkel van megáldva. E billentyűzet itthon 33 ezer forint környékén vásárolható meg.

vissza