Ismét bajok vannak a No Man's Sky körül - kódsort loptak?

2016-07-21 09:04:25

Egy holland cég azt állítja, az ő általuk fejlesztett világ generáló képletet alkalmazták a No Man's Sky-ban - írja a Telegraaf.


 

Egy holland cég szerint a hamarosan megjelenő No Man's Sky-ban az ő generáló kódsorukat használták fel, pedig a vádló még nem is láthatta a játék kódját. Elmondásuk szerint többször is írtak a Hello Gamesnek, de ők folyamatosan elutasították a kapcsolatfelvételt. A „szuperformula” - amit a vádak alapján a Hello Games ellopott a cégtől - egy bonyolult kódsor, ami lehetővé teszi, hogy minimális erőforrás felhasználásával a játékos köré létrehozzon egy világot annak helyzetét felhasználva, így tud gépünk több komplett precíz bolygót felépíteni.

Mivel szinte elképzelhetetlen, hogy a fejlesztők nem saját kóddal dolgoztak, az egyetlen magyarázat, hogy a két sor forrása okozza annak hasonlóságát. Ugyanis az alapokat 1818-ban Gabriel Lamé fektette le (angolul: Lamé Curves).

superellipses_shapes1

Az újság megkereste a Sony-t, de ők nem kívántak reagálni az ügyre. Ahogy a Sky csatorna és Hello Games per részletei soha nem kerültek nyilvánosságra, úgy lehet, hogy a holland céget is néhány papírfecnivel elaltatták.

vissza
Legolvasottabb cikkek