Ingyen jelenhet meg az igazi Star Wars Battlefront 3

2016-06-05 14:46:22

Egy elszánt modder csapat igazi fejlesztői stúdiót alapíthatott, első játékuk pedig a Battlefront széria folytatása, a Galaxy in Turmoil - egy rajongói játék, ami elméletileg ingyen beszerezhető lesz.


 

A Frontwire Studios aláírt egy kizárólagos disztribútori szerződést a Valve/Steammel - már ha hihetünk a modderekből avanzsálódott fejlesztőcsapatnak. A szerződés első játékuknak ad hivatalos terjesztési engedélyt, de a Galaxy in Turmoil címmel levédetett program igen erősen táplálkozik a Star Wars Battlefront szériájából, sőt, mi több a srácok úgy tervezik, hogy ez lesz az igazi folytatása a Pandemic programjának.

3073396-galaxy

Valószínűleg utánajártak a jogi következményeknek és saját lehetőségeiknek a Frontwire-nél - e miatt is nem Star Wars címmel látták el a projektet -, de fontos kérdés, hogy az elképzelhetetlen összegekért felvásárolt Star Wars érát mennyire engedi a Disney a fanok kezébe, akik elsősorban nem bevételhez szeretnének jutni, ugyanakkor nem is vásároltak licencet se az EA-tól, se a filmstúdiótól. Ezek után pedig az előbb említett vállalatok egy jól irányzott jogi lépéssel nem csak tönkretehetik a kis vállalkozást, de egy életre el is vehetik a tulajdonosok kedvét a játékipartól.

Mi szurkolunk a projektnek, mert a DICE Battlefrontja közel sem felelt meg az elvárásainknak és ha sikeresen megszületik a Galaxy in Turmoil ingyenes "SW" játék, akkor azzal komoly konkurenciát állít az EA játéka mellé. Meglehet, hogy a program terjesztésével komoly kockázatot vállal a Steam, de a jogi kiskapukon törjék csak a fejüket ők.

vissza