Hatalmasat bakizott a GameStar

2017-06-18 14:52:01

Az online sajtóban szinte folyamatosan elírunk valamit, vagy hibás kijelentéseket teszünk. Ezeket viszont jószerivel néhány kattintással, vagy pár karakter átírásával kijavítja az olvasószerkesztő, esetleg maga az író. De mi van akkor, ha egy több ezer példányban nyomott újságban hibáznak?


 

Hazánk két uralkodó magazinja még mindig aktív és havonta jelenik meg, mégpedig kemény munka árán. Míg a 2000-es években szinte az összes újságban voltak kisebb-nagyobb hibák, azért mára eljutottak odáig a készítők, hogy szinte hibátlanul publikálnak egy-egy lapszámot. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a nyomdába kerülésig több munkatárs kezén is átfordul az aktuális lapszám.

De mi történhetett a legfrissebb GameStar elkészítése során?

Az IDDQD blog hivatalos Facebook csoportjában bukkantunk arra a képre, amit egy lelkes GameStar olvasó elkeseredetten tett közzé.

19105729_1731566916871433_6553437512223862748_n

forrás: IDDQD blog csoport

A magazin előzetes rovatában éppen a Far Cry 2 5-ről írtak néhány hasábot, csak éppen a számozásba kavarodtak bele a srácok. A három elefántnyi helyet elfoglaló Far Cry 2 felirat hibája felett azért nem lehet csak úgy átsiklani - ez nem az utolsó mondat, utolsó szava, ahonnan véletlenül hiányzik egy ékezet. Ez a cím. Bár az új rovatokat szponzorálókból és támogatókból nincs hiány, talán éppen ezért nem jutott idő a lap szemlézésére.

Nem tudjuk, hogyan történhetett meg ez a kellemetlen baleset egy több ezer példányban nyomott sajtóorgánummal, mindenesetre együtt érzünk a szerkesztőkkel és reméljük sikerül kommunikálni az olvasók felé a hibát.

vissza