Half-Life 3 - miért NEM örülnénk, ha megjelenne?

2017-07-18 20:35:29

A sorozat írója kifejti, miért nem örültünk volna, ha megjelenik.


 

A Half-Life 3, akarom mondani a Half-Life játék (mert ugyebár címet nem tudtunk), az író szerint nem zárt volna le narratív, elvarratlan szálakat, legalábbis ez derült ki Marc Laidlaw az Arcade Attack-nek adott interjújából. A kérdésre, hogy a harmadik epizód kiadásra kerül-e valaha is, keményen, egy „No idea”-val válaszolt. Azt ellenben megerősítette, hogy bár újra aktívan fejleszt, a céghez (Valve) való visszatérés nem opció.

Bár volt ötlete a harmadik epizódot illetően, egy olyan mértékű drámai lépésre vágyott a HL2 és 3 között, mint anno az első és második között volt. Egy befejezésre, mely nem is lenne igazi vég, inkább megadná a széria örököseinek a szabadságot a saját maga által hagyott elvarratlan szálak befejezésére. Elmondása szerint sosem gondolkodott előre a Half-Life 3-ig, kivéve persze, ha a HL2: Epidode 3 és a HL3 egy és ugyanaz volt.

half-life-2jpg-a2a456_1280w

Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a következő epizód sem jutott volna Gordon Freeman történetének végére, csak egy újabb űrben hagyná a rajongókat, akik ugyanilyen lelkesedéssel várnák az újabb és újabb részeket. Összességében tehát, ha létezik egyáltalán a Half-Life 3, valószínűleg ugyanilyen nyugtalanok lennénk a végigjátszás után, majd a hatodik felvonásra várva, öregen, ingerülten ülnénk le iszogatni a Kaszással. Ez nem hangzik túl jól.

vissza