Guardians - a Bosszúállóknak riválisa akadt?

2016-01-12 10:00:09

Régen, ha szuperhősökről volt szó, kivétel nélkül mindenkinek egy álruhás személy villant át a képzeletén, kinek kiléte felfedetlen. Ma már másképp megy ez.


 

Nem, Superman sem ment még ki a divatból, hiába él már '83 óta a köztudatban, de véleményem szerint a hős szóról előbb a Marvel filmek szereplői jutnak eszébe majdnem mindenkinek. Az utóbbi években rettentően nagy sikerre tettek szert a stúdió filmjei. Kiemelném közülük a Bosszúállókat, melyben több „kreálmányukat” is felsorakoztatták egy projektben. Nos, lehetséges, hogy megvan a riválisuk? Nem, nem a filmbéli ellenségről beszélek, hanem magáról a filmről. Nem csak a Marvel agya szülhet hősöket és nem csak az USA tevékenykedik e téren. Az oroszok is csatlakoznak a mezőnyhöz:

A Guardians, vagy ha pontosabbak akarunk lenni Защитники (Zaschitniki) a hidegháború korába kalauzol minket. Egy, magukat csak "Hazafik"-ként emlegető szervezet egy emberfeletti képességekkel rendelkező kompániát alkot a Szovjetunió megóvásának céljából. A koncepció remek, az előzetes alapján nem holmi fapados projektről van szó. Kíváncsian várjuk! Ti mit szóltok?

vissza