A Fell Dragon a tegnap megjelent Fire Emblem Engage játékban támad fel, Nintendo Switch konzolon

2023-01-21 10:35:00

2023. január 20.– A régóta futó stratégiai RPG-sorozat legújabb játéka, a Fire Emblem Engage, ma jelenik meg Nintendo Switch konzolra.

Ezer évente egyszer a legendás hősök, az Emblemek hihetetlen hatalmat adnak annak, aki birtokolja a 12 Emblem Gyűrűt. A szertartás közeledtével Alear - a Divine Dragon - felébred, hogy összegyűjtse a gyűrűket és békét teremtsen a világon. Azonban a Fell Dragon is feltámadt, és a gyűrűk keresésére indul, hogy azokat saját gonosz céljai érdekében használja. Csak Alear, valamint a Divine Dragonhoz hűségesek állnak Sombron és a teljes pusztítás között...

A játékosok a Divine Dragon seregét irányíthatják az Elyos kontinensén zajló, körökre osztott stratégiai csatákban. Minden ütközet más és más, így saját stratégiát és megközelítést igényel az egyes egységek erősségeinek és gyengéinek megfelelően. A fegyverháromszög használata kulcsfontosságú a csaták megnyeréséhez, mivel mindegyik fegyverfajta előnyökkel rendelkezik a másik típussal szemben. Ezen felül pedig a különleges technikákat használó hősök - és ellenséges csapatok is - előnybe kerülnek az íjakkal, buzogányokkal és késekkel küzdő ellenfelekkel szemben.

A különböző mozdulatokkal és fegyverekkel rendelkező hősöknek történő parancskiadás során fontos a támadás alapos megtervezése, amely kihasználja a terep, az elhelyezés, valamint a hősök egyedi képességei jelentette előnyöket, amelyekkel legyőzhető az ellenség a rácsalapú csatatéren. Emellett lehetőség nyílik Emblem Gyűrűk gyűjtésére, és a csatában történő alkalmazásukkal az Emblem olyan legendás hőseinek megidézésére, mint Marth és Sigurd. Az Emblemek nem csak a harchoz járulnak hozzá képességeikkel és erejükkel, de - amennyiben elég erős a köztük lévő kötelék - képesek megosztani képességeiket más szereplőkkel.

Emellett a játékosok testreszabhatják az élményt a különböző nehézségekkel és módokkal, amelyek minden képességszint számára megfelelőek. Normál, kemény és őrjítő nehézségi fokozatok várnak a játékosokra, míg azok, akik nyugodtabb élményre vágynak, a harcok lebonyolítására akár az Auto-Battle funkciót is használhatják. Emellett a Casual módban az elesett szövetségesek újjáélednek a csata után, míg a Classic módban örökre elvesznek. A kiválasztott játékmódtól függetlenül, ha a játékos súlyos hibát vét a harcban, a Draconic Time Crystal használatával visszatekerheti az időt, hogy újabb próbát tegyen.

A Fire Emblem Engage Expansion Pass, amely négy, a későbbiekben megjelenő DLC- csomagot tartalmaz, ugyancsak megjelenéstől érhető el. Az első DLC-csomag - amely egyebek mellett további emblemeket és új kiegészítőket tartalmaz - a mai napon, a játékkal egy időben jelenik meg.

vissza
Legolvasottabb cikkek