Grand Theft Auto V - nem készül singleplayer kiegészítő, de jön egy nagy frissítés

2015-09-13 10:52:14

Ha visszaemlékszünk egy kicsit, eszünkbe juthat, hogy annó a Rockstar Games ígért további singleplayer küldetéseket kiegészítő tartalmakkal. Majdnemhogy kapunk egy új kampányt... Nos, akárhogy is nézzük, ezt azóta sem kaptuk meg, és a jelen állás szerint (egyenlőre) nem is fogjuk.

Imran Sarwar árulta el, hogy a csapat szemében a GTA Online áll a középpontban, minden erejükkel ennek a bővítésén, javításán munkálkodnak. Nem tudni mit terveznek pontosan az online szekcióval, de mivel rettenetesen nagy népszerűségnek örvend, háttérbe szorul, háttérbe szorítják mellette az egyjátékos kampány további kiegészítését. Nagy sikert értek el a Heist mission-ök is, de nagy munka volt e nagy rablások mindegyikét külön-külön kidolgozni. Szóval egyenlőre ilyet nem kell várnunk sajnos.

2845959-editor7

Azonban mint nemrég kiderült, szeptember 15-én érkezik egy hatalmas frissítés a játékhoz, melyben az Xbox One és Play Station 4 tulajdonosok is megkapják végre a Rockstar Editor-t. Ezzel együtt azonban érdemes megjegyezni, hogy az előző generációs konzolok nem kapnak több frissítést a játékra, ezeket a technikai korlátozások miatt megszüntette a Rockstar Games csapata. Viszont ez nem jelent egyet azzal, hogy megáll az élet, hiszen a szerverek tovább futnak e platformokon is.

Szóval frissítés... Várhatjuk a keddet, okkal. E naptól fogva a multiplayer szekcióban még több izgalmat találhatunk magunknak, hiszen itt a Freemode Events. Ez nem más, mint egy különböző, random játékmódokat tartalmazó esemény, ami csak úgy váratlanul itt-ott megjelenik a térképen. Információk szerint töltőképernyők nélkül csatlakozhatunk a meccsekhez. Ám nem csupán eszeveszett lövöldözésről és robbantgatásról van szó, hanem jól kidolgozott játékmódokról. Ezek lehetnek szimpla versenyek, bandaháborúk, vagy kiemelkedő technikát és ügyességet megkívánó feladatok. A csapat elmondása szerint variálhatjuk, hogy mely kategóriák jelenjenek meg a térképen. Ezek mellett természetesen kapunk egyedi módokat is, mint például a Hunt the Beast, melynek lényege, hogy az egyik játékos vérfarkassá változva terrorizálja a várost, a többiek pedig ezt próbálják megakadályozni és levadászni őt. Ebben nem lenne sok izgalom, ha e kiválasztott nem lenne sokkal erősebb és gyorsabb, mint ellenfelei, akik többen vannak.

Mindemellett a frissítés két új Adversary módot is felkínál. Egyik ilyen a Hunting Pack, melyben egy, a Mafia játékból már ismert feladat vár ránk. Egy bombával felszerelt autót kell eljuttatnunk A-ból B pontba, miközben nem lassíthatunk egy adott sebességnél lejjebb. Ezzel egyidejűleg persze a többi játékos nagy erőkkel próbálja megkeseríteni életünket.

A másik ilyen mód a Cross the Line. Itt két csapat küzd meg egymással és próbál az ellenfél területére átjutni, természetesen jól felfegyverkezve.

vissza