GPU dokkoló állomás notebookokhoz a Gigabyte-tól

2017-06-21 21:21:06

Avagy így emeld a laptopod teljesítményszintjét az egekbe!


 

A mai világban a konzolok egyre nagyobb népszerűsége többek között annak köszönhető, hogy az asztali PC-k fejlesztése igencsak költséges folyamat, mi több, egyre kisebb az intervallum, melyben képesek helytállni. Ez természetesen a notebookokra is igaz, hiszen manapság egy játékra szánt darabért, akár milliós összegeket is elkérhetnek a boltokban. Komponensek közül a grafikus kártya, ami e körben a legnagyobb szerepet játsza, és ennek cseréje a laptopokban nem igazán kivitelezhető. Erre kínál most megoldást a Gigabyte.

gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box

A koncepció egyáltalán nem új, hiszen elég csak a Razer Core-ra gondolni. A Gaming Box ugyanazon plug-and-play megoldásra épül, mely a Thunderbolt 3-as laposokkal kompatibilis. A Giga terméke - ellentétben elődjeivel - azonban rendelkezik egy előre beletelepített, overclockolt GeForce GTX1070-es kártyával. a tápellátásról egy 450 W-os PSU gondoskodik.

Az Aorus GTX 1070 Gaming Box egyik legnagyobb előnye, hogy kis helyet foglal más külső videókártyás alternatívákhoz képest, melyhez egyébként egy hordtáska is dukál. 212x96x162 mm-es méretekkel rendelkezik, ehhez képest az előbb említett Razer Core 339x104,9x218,4 mm.

gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box 2

Mindemellett három darab USB 3.0 és egy Quick Charge 3.0 porttal is rendelkezik. Találunk rajta HDMI, DisplayPort és dual-link DVI kimeneteket is. Sajnos árról és megjelenési dátumról egyelőre nem esett szó, továbbá azt sem közölték, hogy a benne lévő GTX 1070 cserélhető-e nagyobb kártyára, bár meglepődnénk, ha erre nem lenne lehetőség.

vissza