Genesis Xenon 770 teszt – határok nélküli hibrid élmény

2021-06-08 20:08:00

Kedves naplóm! 2021. júniusának elején járunk, és újabb csomagot hozott a futárszolgálat. A feladó ismét a lengyel Genesis, méretét tekintve pedig… khm… bazi nagy! Ezúttal egy gépház és egy egér landolt kis szobámban, e tesztem pedig utóbbira fókuszál majd: a Xenon 770-re, melynek megalkotásakor azon játékosok kerültek előtérbe, kik széleskörűen tevékenykednek mindenféle stílusban, és teljeskörű irányíthatóságot szeretnének minden műfajban. Mielőtt a részletesebb elemzésbe beleugranánk, tekintsétek meg a „rágcsáló” főbb specifikációit:

Kezdjük a szokásos szövegemmel: nem vagyok nagy szerelmese a csomagolásoknak, így erre nem is fordítanék különösebb figyelmet, mégis szükségesnek érzem megjegyezni, hogy kiváló munkát végeztek a lengyelek e téren is, kifejezetten mutatós a dobozka, melyen természetesen az egérről készült képek és grafikák mellett a főbb jellemzők is megtekinthetők. És itt álljunk meg egy szóra, ugyanis van egy sor a box alján: Hybrid MMO & FPS Mouse. És ez az, ami az egész egyediségét adja! Nézzünk csak bele ebbe a csomagolásba! 

A felépítésére és dizájnjára egy rossz szavam sincs! De tényleg! Matt fekete, sima a textúrája, de épp elég durva ahhoz, hogy kényelmesen megtapadjon rajta a kezem. Ergonomikus kialakítással rendelkezik, a bal oldala magasabb, mint a jobb, e lejtés pedig – számomra legalábbis – észrevehető mértékben csökkenti a használatból eredő terhelést pl. az Adata XPG Infarex M20-hoz képest, amit épp cseréltem e jószágra. A gombokért is jár a piros pont a Genesisnek, és nem csak mert a jobb- és bal klikk egy anyag a fő héjjal, hanem mert a középen elhelyezett, DPI-állításért felelős kapcsolók süllyesztettek. Ezek előtt helyezkedik el egyébként a görgő, melynek nem csak az elhelyezése és a mintázata király, de a görgetéshez szükséges erő is remekül el van találva. Ja, és az RGB-vonatra ő is felszállt, ugyanis a hátsó-alsó élen, és a Genesis-logón felül ő maga is világít. Érdekességként említeném meg, hogy az alsó él az RGB paletta minden színében pompázik, a görgő és a logó a DPI-beállítástól függően változtatja színét.

Na, és itt jön, amire mindenki várt: a cserélhető oldalpanelek! A jobbik felét tekintve egy sima, és egy gerinccel ellátott lapka áll rendelkezésünkre, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kézelhelyezést. Hozzátenném, hiába hangzik haszontalan funkciónak, ha valakinek nagy tenyere van, mint mondjuk nekem, és adott a lehetőség, hogy gyűrűsujjunkat a kisujj felett, egy külön peremen pihentessük, fantasztikus érzés! Egyébként mindkét panel ugyanazon bevonattal rendelkezik, mint az egér fő héja, így a megjelenéshez egyik sem tesz hozzá, vagy vesz el belőle.

A nagyobb különlegesség mégis a bal oldal, ahol szintén kettős a kínálat. Az egyik lehetőség, hogy 3 plusz gombbal toldjuk meg az alapfelszereltéget, a második pedig egy 9 gombos, MMO-ra kihegyezett panel. Minden gomb előre programozható, de akár makrózható is, melyeket az egér saját programjában kezelhetünk, de erről pár sorral lejjebb… A rögzítésük egyébként mágneses úton van megoldva, így meglehetősen könnyedén cserélhetők bármikor.

Térjük át a Xenon 770 szoftverére, mely bár nem létszükséglete a működésnek, a testreszabáshoz elengedhetetlen. Kinézetre egy meglehetősen egyszerű, letisztult programról van szó, mégis megannyi funkciót rejt. Sajátossága, hogy nincsenek külön fülekre osztva az egyes szegmensek, hanem minden egyben, a főoldalon állítható be. Baloldalon a gombok programozására, illetve a makrók és profilok beállítására kínál lehetőséget. A jobboldali panelon adhatjuk meg a DPI-adatokat, valamint az ezekhez csatolt színeket, majd lejjebb érve a világítás, az érzékenység (egérérzékenység, görgetési mérték, duplaklikk gyorsasága), és a polling rate válaszható ki.

Miután napokig használtam a Xenon 770-et, bátran merem kijelenteni, hogy remek egérrel állt elő a Genesis! Anyagminőség és összeszerelés szempontjából is kiváló, méretét tekintve átlagosnak mondanám, remekül illeszkedik a kézbe. 110 grammos súlyát nem megerőltető órákon át mozgatni, de 10200 DPI mellett nem is kell különösebben sokat… A Pixart PAW3327 szenzor jól állja a sarat, szinte minden felületen pontos, zökkenőmentesen fut, de biztos, ami biztos, gyártottak mellé bőven egérpadot, így azok közül is van lehetőségünk válogatni. A kábel a maga 180 cm-ével bőven elég hosszú, USB-A csatlakozással van ellátva. A főbb jellemzők tehát mind jól teljesítenek, a cserélhető oldalpanelokkal pedig tényleg egy valóra vált álom!

Ugye, hogy nem hangzik rosszul?! És gondolhatnátok, hogy ilyen jellemzők mellett a fekete leves az ára lesz, de nem… A gyártó hivatalos webáruházát (ami ugyebár már hazánkban is elérhető) böngészve már 43 euró körüli áron hozzá lehet jutni.

vissza

Genesis Xenon 770

Platform: egér
Kiadó: vezetékes
Gyártó: Genesis
Kiadás dátuma: 2019. október

Gyártói termékoldal

+ cserélhető oldalpanelek
+ ár/érték arány
+ dizájn
+ szoftver

- nem súlyozható