Előzetest és megjelenési dátumot kapott a Nier: Automata anime

2022-09-26 18:01:00

A Nier: Automata, mint cím, bizonyára sokatoknak ismerős, aki pedig közelebb áll a játékhoz, mint az átlag, szinte biztos hallott a februári bejelentésről, miszerint anime adaptációt kap. Nos, a nemrég lezajlott Aniplex Online Fest keretein belül egy nyolc és fél perces előzetes mellett egy rövidebb beszélgetés is lezajlott a projekttel kapcsolatosan. 

A videó bár nem mutat valami sokat a műsorból, 2B és 9S karakterelőzetesei mellett a szinkronszínészek beszélgetését, valamint Ryoji Masuyama, a Blend S igazgatója és Yoko Taro, az eredeti játék direktora közti diskurzust tartalmazza. Utóbbi szerint az anime címe nem véletlenül Ver 1.1a, mivel a NieR: Automata története egy kifejezetten a játékhoz írt sztori, nem szeretnék egy az egyben lemásolni azt, hiszen akkor e közönségnek semmi újdonságot nem tartalmazna a cselekmény. 

Bár csak apróbb dolgokon szeretnének változtatni, nem részletezték pontosan, mik ezek, mindent összevetve azonban egyes találgatások szerint a játék dupla nyitójelenetéhez lehet köze ezeknek. Taro egyébként hozzátette mondandójához, reméli, hogy a játék rajongói is vevők lesznek a műsorra, és leszögezte, az efajta adaptációk előzményeként fellépő gyakori aggodalmaknak ezesetben nincs alapja, nem hagyják figyelmen kívül az eredeti játékot. 

A Nier: Automata Ver 1.1a 2023 januárjában kerül képernyőre, és reméljük, csatlakozik a remek adaptációk sorába, többek között az Arcane és a Cyberpunk: Edgerunners mellé. E listán egyébként további várományos a Genshin Impact és az Arknights anime is.

vissza