Emmy-díjat nyert az Arcane

2022-09-05 17:58:00

Az Arcane-t úgy gondolom, nem kell bemutatnom senkinek. Még aki nem is jártas a Legaue of Legends világában, vagy egyáltalán a videojátékok univerzumában, szinte biztos, hogy hallott róla. 2021-ben debütált a Riot Games és a Netflix közös projektjeként utóbbi streaming platformján, és hamar a slágerlisták élére tört. Nemrég azonban feltette a cseresznyét is a torta tetejére azzal, hogy ő lett az első olyan streaming, és az első olyan videojátékon alapuló sorozat, mely Emmy-díjat nyert.

A díjat a "Kimagasló animációs program" kategóriában érdemelte ki, és a Creative Arts ceremónia keretein belül Christian Linke vette át. A show egyébként maga mögé utasított ezzel olyan projekteket, mint a Bob burgerfalódája, a Simpson család, a Marvle-féle Mi lenne, ha...?, vagy a Rick és Morty. A The Boy Savior, a Happy Progress Day és a When These Walls Come Tumbling Down epizódok különdíjakat is bezsebeltek.

"Köszönjük! Hatalmas megtiszteltetés számunkra ez az egész, hiszen a videojátékok világából jöttünk. Öröm látni, hogy a közönség befogadta karaktereinket és történeteinket. Külön köszönet a Netflixnek, aki kezdettől fogva hitt bennünk, a Riot Gamesnek, akik az IP-n dolgoztak, és persze mindenkinek, aki az elmúlt 12 évben játékukkal és idejükkel naggyá tették a League of Legendset." – hangzott el Linke a Deadline-nak tett nyiltakozatában.

Nemrég megjelent a Bridging the Rift c. dokumentumfilm is, mely a show elkészítésének folyamatát mutatja be. Az Arcane egyébként már az Emmy-díj előtt is bebizonyította képességeit, hiszen alig néhány héttel a remier után be is rendelték a folytatást, melynek munkálatai jelenleg is zajlanak.

Egyes érvek amellet szólnak, hogy a Black Mirror 2019-ben bemutatott Bandersnatch epizódja tekinthető az első videojáték-Emmy-díjasnak a feleletválasztós struktúra és egyéb jellemzők miatt, de valljuk be, az más tészta, más kategória. Az Emmy-trófea így csatlakozik a már meglévő kilenc(!!!) Annie díjhoz, és várhatóan itt meg sem áll a vonat, sokat fogunk még hallani a show felől.

vissza