Egy vak játékos 73 óra alatt kimaxolta a Horizon Zero Dawn-t

2021-09-15 15:08:00

Egy egészséges embernek a játék könnyű feladat. Láthatunk, hallhatunk, sőt még érezhetünk is, tehát mindenünk megvan, amire szükség van, hogy végigsuhanjunk a valaha volt legjobban kitalált történeteken. Szívből örülök, hogy elejétől a végéig láthattam a The Witcher 3-at, az A Plague Tale: Innocence-t, vagy a Mafia: Definitive Edition-t, de rengeteg példát hozhatnék még fel... Nemrég azonban egy vak játékos is megosztotta taktikáját, amivel ő barátjával karöltve ugyanúgy élvezi a virtuális világokban való tevékenykedést, mint bárki más. Hihetetlen csapatmunka!

SightlessKombat egy barátja, MRDemonbane segítségével olyan játékok meghódításán dolgozik, melyeknek végigvitelére amúgy nem volna képes. A két játékos a Parsec nevű alkalmazást és a Titan 2 vezérlőt használják, MRDemonbane segíti az irányítást, míg SightlessKombat kezel nagyjából minden fontosabb dolgot. Ja, és hozzátenném, ezzel a módszerrel 73 óra, 22 perc, és 48 másodperc alatt elérte a platina trófeát a Horizon: Zero Dawnban.

SightlessKombat elmondta, nagyon jól érezték magukat a gyűjtögetés és a sztori végigvitelét illetően is, de a küzdelmeket is szerették, hiába kellett sok esetben többször is próbálkozni. "Határozottan látom, miért szeretik az emberek annyira ezt a játékot." – tette hozzá. Azt is reméli, hogy a Forbidden Westet illetően már könnyebb dolga lesz, de ha a Guerilla Games nem változtat semmit az akadálymentesítés tekintetében, ő akkor is megpróbálja átverekedni magát rajta.

A történethez hozzátenném, hogy bár rengeteget bóklásztam és fedeztem fel, összesen 79 órámba telt, mire a végére jutottam a játéknak (esetemben a Complete Editionnek), ráadásul, hogy minden teljesítményt elérjek, szükség van egy ultra hard New Game+ végigjátszásra is. Le a kalappal mindkettejük előtt!

vissza