Cyberpunk 2077 – karakternemet nem választhatunk, de minden mást igen

2019-08-29 20:12:00

Meg sem tudnám mondani pontosan, mióta várjuk a Cyberpunk 2077 megjelenését... Na jó, 2012 májusában jelentették be, azóta. 2013 áprilisában kaptuk meg az első teasert a programról, mely nem mutatott különösen sokat, mégis rettentő mély nyomot hagyott a közönségben. Most, hogy – mondhatni – a megjelenés küszöbén állunk, a fejlesztők elárultak egy s mást a karakterfejlesztési szekcióról.

Bár a CD Projekt Red eredeti terve a már megszokott módszer volt, tehát férfi, valamint női nem közül választhassunk, elmondásuk szerint azonban a dolog korántsem ilyen egyszerű. Köztudott immáron, hogy a társadalmi normák igen nagy szerephez jutnak majd a játékban, így a projektben kifejezett témákhoz képest messze elmaradna a bináris nemválasztás lehetősége.

Marthe Jonkers fejtette ki bővebben az inkluzióra való törekvést. A karakterkészítési procedúrát az eredeti tervek felvetése utáni visszajelzések hatására változtatták meg. A testtípus megalkotása mellett rengeteg bőrtónus, tetoválás, vagy frizura mellett tehetjük le voksunkat, de a megadott férfi, illetve női véglet között szabadon variálhatunk hangunkkal is. A csapat tehát rengeteg energiát fordít arra, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően, a lehető legkényelmesebben érezze magát e cyberpunk világban, ehhez azonban súlyos, kihívásokkal teli kérdésekre kell megkeresniük a választ, elvégre valaki már a bemutatott játékmenetben szereplő hirdetéseket is transzfóbnak látta.

Kíváncsiak lennénk továbbá, hogy az emberiség és a technológia tágabb témáit miként fogja megközelíteni a játék, de erre egyelőre nem kaptunk visszajelzést. A Cyberpunk 2077 egyébként 2020. április 16-án kerül megjelenésre, ezután minden kérdésünk válaszra talál.

vissza
Legolvasottabb cikkek