BenQ GV30 projektor - Áttekintés

2022-06-09 10:49:00

A BenQ jóvoltából az elmúlt két évben megfordult nálunk a gyártó két projektora is. Az EH600 mint belépő szint és a TK810 ami már a komolyabb felhasználókat célozta.Mindkét projektor nagyon tetszett de valahogy egyik eszköz sem éreztette velem azt, hogy hiányozna a személyes repertoáromból. Szeretek filmezni, de mindig elég volt a TV vagy a monitor erre a célra. 

A projektorokhoz való hozzáállásom akkor változott meg amikor a BenQ GV30-as projektora eljutott hozzánk. 

GV30

A BenQ GV30 az egyik leginnovatívabb projektor amivel eddig találkoztam.Kompakt és kezelhető. Ezek azok a fő szempontok ami miatt ez a projektor szerintem egy szélesebb közönség számára is szerethető lesz. További extra amitől igazán partykellék lehet belőle az a beépített bluetooth hangszóró opció. A stabilitásért egy mágneses talp felel és ugyanezen talp felületén el is lehet forgatni a projektort, így akár a plafon vagy a földre vetítés is szóba jöhet ha éppen erre van szükség. Az automatikus élességállítás és a keystoning valószínűleg a legjobb, amit valaha láttam hordozható projektoroknál, és ez különösen fontos ennél a modellnél. 

A GV30 is a BenQ által kedvelt külön csatlakoztatható dongle ( gyári tartozék ) segítségével kapja meg az Android TV opciókat.

Csomagolás

A BenQ különösen esztétikus és erős hordtáskával látta el a projektort amiért jár a pluszpont.

Hang

A hangminőség és a hangerő egyaránt lenyűgöző a GV30 méretéhez és árához képest. A 2.1 csatornás kamrás hangszórók, két 4 wattos magas- és egy 8 wattos mélysugárzóval, testes hangzást biztosítanak.

Ha még jobb hangzásra van szüksége, van egy 3,5 mm-es sztereó hangkimenet is külső hangrendszer csatlakoztatására, de a beépített hang könnyen biztosít elég hangerőt és minőséget az alkalmi filmezéshez vagy ahhoz, hogy Bluetooth hangszóróként szolgáljon.

Kép

A GV30 hat képmódja lehetővé teszi a fényerő, a kontraszt, a színtelítettség és az élesség beállítását. A Mozi üzemmód rendelkezik a legjobb színpontossággal, így ez a legjobb választás fényes megvilágítású digitális vagy élő videók megtekintéséhez. 

A GV30 képe normál energiaellátási módban és játék módban nagyjából megfelelt annak, amit egy 250 ANSI-lumenes  projektortól várok. Egy 80 hüvelykes, 1,1-es fényerősségű képernyővel a családi szobában, kikapcsolt fények mellett szépen telített színeket adott, és alacsony környezeti fénynél is jól nézhető volt, de nem volt elég fényes ahhoz, hogy az ablakon beáramló nappali fényben is megállja a helyét.

AndroidTV

Az AndroidTV funkciókat a projektor mellé adott dongle telepítésével lehet aktiválni. Valamiért ezt a megoldást a BenQ nagyon kedveli. A Telepítést nem ördögtől való, de nem is a legegyszerűbb megoldás.

Összegzés

A BenQ GV30 projektor határozottan erős első benyomást kelt.Stabil és megfelelő súlya van a hordozhatósághoz. A streaming stick számos olyan alkalmazáshoz biztosít hozzáférést, amelyekkel online streaming tartalmakat nézhet. Az Android TV által támogatott alkalmazások mennyisége valóban lenyűgöző.

vissza