BenQ TK810 4K projektor Áttekintés

2020-08-24 14:13:00

Nemrég olvashattátok már tőlünk BenQ EH600-as projektor tesztet. Most álljon itt a nagyobb testvér a TK810 4K projektor.

A különböző streaming szolgáltatók ( Netflix, HBO GO ) elhozták a filmezés új korszakát. Ezek a szolgáltatók előfizetéses rendszerben működnek olyan áron ami szerencsére egyre több ember számára megfizethető. Ennek a lehetőségnek köszönhetően egyre több ember keres olyan eszközöket amivel maradéktalanul ki tudja használni a streaming szolgáltatók által nyújtott opciókat. Míg az HBO GO egyelőre csak FULL HD felbontásban sugározza maximum a filmeket addig a Netflixen a megfelelő előfizetés birtokában már 4K-s tartalmakat is megtekinthetünk.

BenQ TK810 | Belépő szintű üzleti projektor akár házimozizáshoz is

Gyors összegzés

A TK810 4K felbontása, multimédiás képességei, vezeték nélküli megoldásai, HDR10 támogatása miatt igazán szerethető

PRO CON
4K megjelenítés átfogó szolgáltatások és vezeték nélküli kapcsolat Az optika lehetne jobb is ( élettartam és telepítési lehetőségek )

A TK810 3200 lumennel rendelkező fényereje és a hozzá tartozó kényelmi szolgáltatások tűnhet kedvezőnek sokak számára, de mielőtt rohannánk a boltba venni egyet mindenképpen érdemes a következő pár bekezdést is elolvasni.

Ár és elérhetőség

Jelenleg a projektor olyan 400 000 és 500 000 forint között mozog ami egy elfogadható ár a szolgáltatások széles skáláját figyelembe véve.

Kialakítás és fontosabb jellemzők

Amit mindenképpen ki kell emelni és amin igazán el kell gondolkozni vásárlás előtt az a lencse és annak kialakítása. A projektor 3200 ANSI lumen fényerővel DLP technologiával és RGBW színkerékkel van ellátva. Normál módban ez 4000 óra működést biztosít, intelligens eco módban ez akár 15 000 óra is lehet. 

A TK810 Wifi hardverkulccsal rendelkezik és könnyen lehet csatlakozni rá Android és iOS eszközökkel is. Továbbá természetesen támogatja a Windows alapú rendszereket és Apple Mac rendszereket is. Az eszköz támogatja a külső adathordozóról való lejátszást is. A különlegesebb szolgáltatások közé tartozik az Aptoide TV támogatás is. 

Multimédiás szolgáltatásai között mindenképpen érdemes kiemelni a HDR10 és a 3D támogatást. Azért, hogy a vezérlés igazán könnyű legyen a projektor tartozéka egy infra távirányító is.

Teljesítmény

Habár a kifogástalan nappali használathoz általában 5000 lumen felett érdemes keresgélni, de a TK810 a 3200 lumennel azért ott állhat a sorban.

Kezelhetőség

Menü tekintetében nem lehet semmi panasz a BenQ projektoraira. Minden tiszta és átlátható.

Összegzés

A Tk810 egy igen sokrétű eszköz így mindegy, hogy üzleti célra vagy házimozizásra szeretnénk használni mindkét területen megállja a helyét. A kép minősége igazán lenyűgöző ezen az áron. A projektor igazi gyengesége a lencse. Az objektív eltolás és a zoom hiánya korlátozza a telepítési lehetőségeket.

vissza