BenQ EH600 projektor áttekintés

Prezentációs és üzleti igényeket kielégítő és rugalmasan kezelhető

2020-07-31 14:01:00

Nyilván aki már dolgozott projektorral legalább egyszer találkozott azzal a helyzettel, hogy esetleg nem sikerült működésre bírni a projektort. Legtöbb esetben az alapvető informatikai ismeretek hiánya és az “ez nem az én dolgom” jelző kombinációja sokak szemében érdektelenné teszi a projektort mint lehetséges eszközt egy prezentáció alatt. Közép és nagyvállalati környezetben viszont már egészen más a helyzet és a hozzáállás is. Amióta a Microsoft 2013 szeptemberében bemutatta a PowerBI nevű üzleti elemző rendszerét azért, hogy lényegesebben egyszerűbbé tegye az adatvizualizációt és elérhetővé tegye az üzleti intelligencia képességét, azóta teljesen megváltozott a prezentációk minőségi mutatója. 

A PowerBI mindenki számára elérhetővé tette a lehetőséget arra,hogy lényegében minden komolyabb ismeret nélkül képes legyen akár kifejezetten komplex jelentéseket készíteni, akár némi interakcióval fűszerezve. 

Ez a változás szinte megkövetelte azt, hogy a technológia igazodjon hozzá, hiszen amikor egy jóval szélesebb kör tart igényt arra, hogy egy adott esetben hozzáférjen a prezentációs eszközökhöz, akkor mindenképpen olyan eszközöket kell gyártani ami a lehető legegyszerűbb módon kezelhető. 

BenQ EH600 | Belépő szintű üzleti Intelligens kivetítő

Az informatika világában jó pár olyan eszköz illetve eszközcsoport van, aminek a megvásárlását csak komoly tervezés után szabad megtenni. Véleményem szerint a projektor is ebbe a kategóriába tartozik, hiszen ha nem választunk megfelelően akkor bizony lehet, hogy nem lesz rendesen látható a kivetített kép és bizonyos esetekben nem az eszköz a felelős, hanem a felelőtlen választás.

Külső és tulajdonságok

Az EH600 kifejezetten masszív házban érkezik és a kivitelezése mellőz minden felesleges design elemet. A készülék homogén fehér színben érkezik, így gyakorlatilag bármilyen irodának vagy tárgyalóteremnek a megfelelő kiegészítője lehet. 

Méretek

Szélesség 296mm
Mélység 232mm
Magasság 120mm
Tömeg 2.5kg


A projektor átgondolt kialakításának a következménye az, hogy az objektívet teljesen megvédi a burkolat. A projektor két oldalát rácsok borítják és a keresztírányú szellőzést segítik elő. A burkolat felső részén megtalálható az összes fontos vezérlőgomb, mely lehetővé teszi, hogy az egységet könnyen lehessen kezelni. 

Megjelenítés és minőség

Az EH600 fényereje 3500 lumen maximális értékkel rendelkezik, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy akár egy megvilágított szobában is megfelelő képet jelenítsen meg. 

Izzóval kapcsolatos adatok

normál üzemmód 5000 óra
Gazdaságos üzemmód 10000 óra
SmartEcho üzemmód 15000 óra

Felbontás

Az EH600 FULL HD felbontással és 16:9-es képaránnyal rendelkezik. A fehéregyensúly is kiváló, így a sötét jelenetek és képek könnyebben megkülönböztethetők. Rendelkezésre áll egy infographic mód is, amelyet a prezentációkban elterjedt világos, nagy kontrasztú szöveg és képek számára terveztek.

Hang

Az EH600 egy darab 2 wattos hangszóróval szerelték fel, ez inkább tűnik egy kötelező körnek, mert amíg viszonylag csendes környezetben használjuk addig értékelhetőnek mondhatjuk, de egy hangosabb irodában már elveszik. 

Csatlakozási lehetőségek

A BenQ ezt a pontot nem aprózta el mivel a projektor hátulján  a hagyományos A-típusu USB portok mellett megtalálható egy Mini-usb és egy HDMI port is. Ami igazán vonzóvá teszi az EH600-at, hogy csatlakozhatunk iOS vagy Android alapú készülékkel Bluetooth-on keresztül vagy helyi hálózaton keresztül amennyiben rendelkésre áll vezeték nélküli hálózat is. További kényelmi megoldások állnak rendelkezésére aki szeretnék az eszköz mobiltelefonnal összekapcsolni. Androidosok itt szerezhetik meg a csatlakozáshoz szükséges applikációt az iOS platformot használók pedig innen. További elérhető és hasznos programok itt

Összegzés

A BenQ EH600 jelenleg a felbontásával nem ugrik ki a vetélytársak mellöl, viszont a hozzá kapott kényelmi funkciók, az egyik legjobb projektorrá emelik a piacon. 

Specifikáció

Típus DLP
Felbontás 1920 x 1080
Képarány 16:9
Fényerő 3500 ANSI lumen
Trapézkorrekció Igen
VGA (D-sub) Igen
HDMI Igen
Fogyasztás 320 W
Zajszint 33 dB
Távirányítás igen

 

vissza