Battle Royale - Call of Duty: Black Ops 4 vs. Battlefield 5

2018-09-11 21:45:00

Rengeteget gondolkoztam rajta, hogyan is kellene e cikket megírni olyanra, hogy egyik rajongótábor lelkébe se gázoljak bele, esetleg mindkettőébe ugyanolyan mértékben, bár hozzátenném, véleményem szerint a két szériát nem lehet összehasonlítani! Hagyjuk is, nem szaporítani jöttünk a szót... A társaság nagy része bizonyára értesült róla, hogy az idei Battlefield és Call of duty epizód is megkapja a maga battle royale módját, melynek bejelentése óta mennek már a viták, vajon melyikük nyeri az idei szezont. Nos, most mindkettőről bővebb információval szolgáhatunk, mint az elmúlt dőszakban, úgyhogy csapjunk is a lecsóba!

A Blackoutot, azaz a Call of Duty: Black Ops 4 br módját nemsokára bárki kipróbálhatja, hiszen szeptember 14-én rajtol a béta, ahol jobban megismerkedhetünk az új környezettel. A csaták 80 játékossal zajlanak majd, ez pedig bizony 20-szal kevesebb, mint a PUBG, vagy a Fortnite esetében, melyek a műfaj alaptagjai, a fejlesztők szerint azonban ez a szám bármikor módosulhat, valamint figyelembe veszik a béta időtartama aatt beküldött visszajelzéseket is.

A már megszokott módon szólóban, duóban, de squadban is játszhatunk, mégpedig egy, a jól ismert Nuketownnél 1500-szor nagyobb térképen. Egy wingsutittal landolunk majd, a portya pedig a földet érés után rajtol is, hiszen a terület egyre kisebb lesz. apropó terület... érdemes leszögezni, hoyg a komplett map az eddigi részek pályáiból tevődik össze, így például a Nuketownból, a Firing Rangeből, de a Hyrdoból is merít egy keveset. Választható karakterek terén a Black Ops-széria eddigi szereplőivel találkozhatunk, mint Reznov, Mason, Woods, Richtofen, Takeo, Ajax, Battery, Seraph, és még sokan mások. 

A fegyverek is a sorozat eddigi epizódjaiból ismert formában térnek vissza. A Cordite, a MOG-12, a Vapr-XKG, a War Machine gránátvető, és az annihilator pisztoly is hatalmas segítséget nyújt majd, de nem kell aggódni, a speckó dolgokból is kivehetjük a részünket, itt lesz a távirányítós autó, a Sensor Dart, stb... Ami a járműveket illeti, a földön, a vízben, és a levegőben egyaránt küzdhetünk.

A Blackout béta szeptember 10-én rajtol PS4-en, 14-én pedig Xbox One-ra is elérhetővé válik. A hozzáféréshez a játék előrendelése szükségeltetik. A PC-sek helyzete kevésbé bonyolult, 15-étől Battle.net-en keresztül bárki számára nyílt a belépés. A teljes játék megejlenése október 12-én esedékes mindhárom érintett platformon.

Ahogy várható volt, egyik utána a másik kiadó is lép, így az EA is megkezdte hadjáratát... Egy blogbejegyzés és egy videó kíséretében érkeztek meg az információk a Firestormról, mely mód fejlesztése mögött a DICE helyett a Criterion áll. Nevéhez híven a meccset egy terjedelmes, tűzgyűrű által övezett mapon játsszuk, mely a haladás során folyamatosan zsugorodik. Célunk a fegyverek és erőforrások megragadása, majd a többi csapat/játékos legyűrése, ez eddig tiszta.

A hasonlóság szinte kézzel fogható, a játékosok számát ezen esetben is csökkentették, a Battlefield 5-ben 64 játékost eresztenek egymásnak, majd 4 fős csapatokat alkotnak. A pusztítható környezeten felül tankokkal és más járművekkel is találkozhatunk majd. A mód sajátossága, hogy a szokásos elemeken felül objektumok is diszítik a teret, mely a conquestre hajaz leginkább. Ezek valamelyike előre meghatározott, de lesznek véletlenszerűen szétszórt célok is. Tudtunkra adták továbbá, hogy ezek felkeresése bizonyos előnnyel szolgál majd a többi csapattal szemben.

Az előrendelők a battle royalet illetően a Firestorm Ranger szettel gazdagodnak, mely többek között egy tőrt és egy szemüveget tartalmaz, de más ajándékok is ütik a koraiak markát. A Battlefield 5 megjelenése november 20-án esedékes PC-n, Xbox One-on, valamint PlayStation 4-es is.

vissza