Agykárosodást okoznak az FPS játékok

2017-08-10 20:21:36

Az Université de Montréal új tanulmánya szerint a videojátékok, azok közül is a lövöldözős programok agykárosodást okoznak.


 

A játékos társadalmat és stúdiókat folyamatosan támadások érik. Egyszer a játékosok őrülnek meg a játékoktól tudósok szerint, vagy válnak agresszívvá, máskor a készítőket okolják durva programok kiadásáért, amelyek hatására tömeggyilkosokká válnak bizonyos terroristák. Az örökös háborúnak persze sose lesz vége, mert mindig lesz olyan illető, aki egyébként is labilis személy, de néhány orvos nyomozása arra enged következtetni, hogy bizony a videojátékok tették tönkre.

Brainjpeg-min-700x394

A legújabb egyetemi tanulmány során 100 vizsgált személyt kértek, hogy játsszon 90 órát olyan játékokkal, mint a Call of Duty vagy a Killzone. Az eredményeket böngészve a kanadai professzorok rájöttek, hogy kimutatható szürkeállományt vesztett az agy szinte minden résztvevőnél. Továbbá az efféle játékok aktiválják az agy egy olyan részét, amelynek következtében a hippocampus csökkenése következhet be. Ennek pedig memóriazavarok, depresszió és skizofrénia a következménye.

Ha belegondolunk, hogy mennyi ember játszik egy-egy játékkal akár több ezer órát, nagyon sok skizofrén és depressziós egyén fog rohangálni pár éven belül az utcákon. Persze a tudósok többsége nem a gamerek barátai és meglehet, hogy az egész kutatást megfélemlítés céljával tették közzé, egy biztos: a legfontosabb a mértékletesség!

vissza