A Sony létrehozott egy PlayStation PC kiadói címkét

2021-10-28 18:33:00

A Sony nemrég újabb jelent adott rá, hogy komolyan veszi játékainak PC-re való kiadását. Néhány élesebb szemű felhasználó jelentette, hogy a korábban PlayStation Mobile címkéről PlayStation PC LLC-re váltott a cég, a Corporation Wiki listázása szerint még áprilisban regisztrálta a PlayStation PC nevet kaliforniai székhellyel. Bár ez csak egyszerű formalitásnak tűnik, mégis esélyes, hogy a Sony tovább kíván terjeszkedni a platformon.

A cég első modern PC-s portja a 2020 augusztusában megjelent Horizon: Zero Dawn volt, melyet idén májusban a Days Gone követett, januárban pedig a God of War is megjelenik a platformon. 2022 folyamán az Uncharted 4: A Thief’s End, és az Uncharted: The Lost Legacy is tiszteletét teszi PC-n, a hírek szerint nem sokkal a PS5-ös debütálás után. Ja, és egy eheti pletyka szerint a Sackboy: A Big Adventure is bejelentésre kerül hamarosan.

Emlékezzünk csak vissza! Egy tavaly nyáron tett vállalati jelentésben a Sony azt állította, a Horizon: Zero Dawn PC-n való megjelenését több, hasonlóan PS-exkluzív cím követi majd. Jim Ryan, a SIE elnöke a GQ-nak nyilatkozva azt is elmondta, a PlayStation-címek szélesebb közönséghez való eljuttatása meglehetősen egyértelmű döntés volt a cég számára. A kérdésre, hogy miért öleli fel most a Sony a PC-t, miközben korábban rengeteget tétovázott e témában, a "Szerintem megváltozott néhány dolog." választ adta.

"Úgy gondolom, most, 2021 elején minden eddiginél jobb formában vagyunk. Stúdióink a PS4-es ciklus második felétől készítettek néhány csodálatos játékot, és itt a lehetőség, hogy ezeket szélesebb közönség elé tárjuk, és megismerjük a játékfejlesztés ekonómiáját. A fejlesztési költségek az IP-k kaliberének javulásával együtt nőnek. Tehát elég egyértelmű döntést hoztunk." – mondta.

Nemrég a PlayStation a Nixxes Software-t is felvásárolta, kiket leginkább a Square Enix projektjeinek PC-s portjairól ismerhetünk, mint a Tomb Raider, a Deus Ex, a Hitman, vagy a Thief. Elég egyértelmű tehát, hogy valami nagy dolog van készülőben, és a Sony komolyan is veszi azt!

vissza
Legolvasottabb cikkek