2019-ben is a Fortnite volt a legjobban jövedelmező játék

2020-01-03 19:01:00

A Fortnite az utóbbi évek mindegyikében elfoglalta a dobogó legfeldő fokát a bevételt tekintve, és e könyörtelen uralmat 2019-ben sem sikerült megtörni. A SuperData Year in Review jelentése szerint elképesztő, 1,8 milliárd dolláros hasznot termelt, mely bár nem üti meg a megjelenési évet, így is elég volt az első helyhez. 

A Free to Play címek továbbra is a legjobb bevételhozok, a statisztikák szerint minden digitális játékra költött 5 dollárból 4 ezekre érkezik. Ennek legnagyobb része a moilpiacon forog, itt 64,4 milliárdról beszélhetünk, ami messze meghaladja a korábbi évek eredményeit. Őt követi a PC 29,6 milliárddal, majd a konzolok 15,4 milliárddal, itt mindkét esetben mérséklőtött a dolog. 

Ami a prémium, AAA címeket illeti, 5%-os visszaesést könyvelhetünk el a korábbiakhoz képest. A legelőkelőbb helyeken a FIFA 19, a Call of Duty: Modern Warfare, valamint a GTA 5 végzett, őket pedig további Call of Duty és FIFA címek követik. A digitális játékok bevétele összességében növekvő tendenciát mutat, 2019-ben mintegy 109,4 milliárd dollárral, ha pedig a YouTube és Twitch eléréseket is hozzáadjuk, több, mint 120 milliárd zöldhasú az eredmény.

Ti milyen platformokon, illetve milyen címekre költöttetek a legtöbbet 2019-ben? 
vissza
Legolvasottabb cikkek