10 millió dollárt követelnek Jim Sterling-től kritikája miatt

2016-03-21 18:51:57

A csípős kritikákat megfogalmazó Jim Sterling egy éve töltötte fel a The Slaughtering Grounds indie játékról készült videóját, amiben kellően savazta az igénytelen programot. A játék fejlesztői most 10 millió dollárra perelik Jim-et.


 

Idehaza is csatornák épülnek akár jó játékok és filmek becsmérlésére, de Jim Sterling kicsit más, mint a hazai YouTuberek. Ő szakmai szemmel értékel és véleményezi a játékokat, nem egyszer szubjektíven. Jim munkásságát stílusa és meglátásai miatt több százezren követik, videóinak egyedi megtekintése pedig átlagosan 200-300 ezer körül mérhető. Így a legnépszerűbb videója 1,7 milliós nézettséggel eléggé felhívja magára a figyelmet. Annyira, hogy a low budget The Slaughtering Grounds játék fejlesztői a videó megjelenése és népszerűvé válása után egyből rá is szálltak Sterling-re.

ss_6ddba00f87b187af283c2e11deebf6f04c0ffd0e.600x338

A Digital Homicide az eredeti kritikára válaszolt egy kritikával, majd ezt a videót kritizálta Jim, sőt, a fejlesztők nem voltak restek az alap kritika kritikájáról készült kritikát is kritizálni. (te Kristóf, mióta írsz forgatókönyveket dél-amerikai szappanoperáknak? - V) A Digitalos srácok nem erőltették meg magukat - videóválaszuk nagyjából csak arról szól, hogy Jim mekkora egy f@& és nem is mondhatott volna olyan csúnyákat a játékukra, mert nem játszott vele rendesen és csak a hibákat emelte ki, meg se próbált elvonatkoztatni a bugoktól véleménye megfogalmazásakor.

A helyzetet megoldani hivatott Skype beszélgetés a két fél között csak még személyesebbé tette az ügyet. A fejlesztő testvérpár egyik fele, Robert Romine nem érzi fairnek, hogy a kritikus játékukat, amin keményen dolgoztak, miközben más munkát és családapai feladatokat is elláttak egy videóban alázza porig és nevezi 2014 legrosszabb játékának. Ugyanakkor hiába lesz rossz visszhangja a programnak a sajtóban, hála a civil támogatóknak nem lesz veszteséges a fejlesztőcég.

329950_screenshots_2014-10-29_00002-1

A Romine testvérpár viszont teljesen rászállt az újságíró YouTuberre, most éppen 10 millió $-ra perelik a fent leírt okokból kifolyólag és minden lehetséges módon próbálják ellehetetleníteni a videóst, aki egyébként csatornájának kiemelt videójaként szerepeltetni az ominózus The Slaughtering Grounds kritikát.

vissza