Újabb mérföldkő – még mindig tarol a GTA V

2018-11-08 21:22:00

A Rockstar Games egy ideje jónéhány vita köéppontjában raboskodik a Red Dead Redemption 2 megjelenésének köszönhetően, azonban most más miatt is érdemes odafigyelni rájuk! A Grand Theft Auto ötödik számozott epizódja, mely eredetileg 2013-ban jelent meg, elérte a 100 milliós (!!!) eladást világszerte. ez a szám a Take Two jelentései szerint másjuban 95, míg tavaly novemberben 85 millió volt, ez utóbbival pedig az USA-ban minden idők legnagyobb best-sellingjévé vált.

E példányszámba mind a fizikai, mindpedig a digitális változat beletartozik, az alapjáték azonban nem minden pénzforrás. Az online szekció jelentősen növeli a bevételt a mikrotranzakciók révén. A forrás szerint bár már 5 év telt el a megjelenés óta, a GTA V még mindig felülmúlja a kiadó elvárásait (ahogy az elmúlt 5 esztendő minden negyedévében).

Fény derült arra is, hogy a Rockstar Gamesnek még mindig rengeteg ötlet van a tarsolyában, ami az online tartalmat ileti, ami azért is fontos, mert sokakban felmerült a kérdés, vajon meddig kap még támogatást most, hogy megjelent a RDR 2, melynek internetes szekciója a tervek szerint e hónapban indul. 

Nehéz elhinni, hogy így elrepült az idő. A GTA V 2013 szeptemberében jelent meg Xbox 360-ra, illetve PlayStation 3-ra, majd 2014 novemberében jött a PS4 és Xbox One verzió, míg végül 2015 áprilisában debütált a PC-s port. A Rockstar már alig egy hónappal az indítás után közölte, vannak öltetei a GTA 6-ra nézve, egyes pletykák szerint pedig az Egyesült Államokba repít majd bennünket, ám Dan Houser elmondása szerint jelen politikai helyzetben nem lenne könnyű dolga...

vissza