Újabb infók érkezetek a következő Bioshock játékról

2021-11-29 19:09:00

Nyakunkon az idei The Game Awards, így már meg se lepődünk annyira, hogy sorra érkeznek a szivárgások még akkor is ha ezúttal nem olyan címről van szó ami feltűnhet, hisz a dokumentumok alapján a Bioshock 4 bejelentése 2022 első harmadában esedékes majd. Mindenesetre a hivatalosnak tűnő prezentáció 2019-es dátumot hordoz, szóval ezek tartalmát kezeljétek ennek megfelelően.

A képek szerint a játék Bioshock: Isolation lesz, Unreal Engine 5-öt használ és az Irrational Games veteránjai dolgoznak rajta, továbbá olyan emberek is a csapat részét képezik, akik korábban a Watch Dogs: Legion, Shadow of the Tomb Raider, Mafia 3 és Deus Ex Mankind Divided játékokon dolgoztak.

Az új Bioshock egy tágas open world világban játszódik a szivárogtató szerint, a történetszál viszont lineáris lesz, érdekes mellékküldetésekkel és kimagasló minőségű hangeffektekkel. A történet nem fog minket rákényszeríteni arra, hogy korábban már látott helyszínekre visszatérjünk, míg a harcrendszer innovatív sandbox élmény lesz, frakció rendszerrel és a tetteink következtében változó világgal.

A játék világa ketté van osztva, a felső világ gazdag és szabad, míg az alsó egy diktátor uralta földalatti világ, aki háborút hirdet a fenti világ felé. Az érdekesség, hogy a két területet egy "flipside zone" által van elválasztva, így nem a Bioshock Infinite féle határra kell gondolni, sokkal inkább a Stranger Things féle invertáltra. A képeken többek között Elizabeth brossa is feltűnik, így minden bizonnyal kapcsolódni fog a korábbi címekhez a Cloud Chambers alkotása.

vissza