Ubisoft Forward 2023 – összefoglaló

2023-06-12 22:33:00

A tegnapi Xbox Games Showcase 2023 után a Ubisoft ideje is eljött, lezajlott a 2023-as Ubisoft Forward, mely szintén megannyi bejelentést vonzott magával. Volt Star Wars Outlaws játékmenet, Avatar: Frontiers of Pandora megjelenési dátum, 3 Assassin's Creed, és rengeteg más. Összeszedtünk mindent egy csokorba, íme:

Star Wars Outlaws

A Star Wars Outlaws a tegnapi Xbox Games Showcase 2023 folyamán bukkant fel, mint bejelentés, a hosszabb játékmenet azonban a Ubisoft eseményén mutatkozott meg. A fejlesztési folyamatokat a Massive Entertainment végzi, és egy nyílt világú kalandban, Kay Vess bőrébe bújva csatározhatunk A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér eseményei között.

Avatar: Frontiers of Pandora

Az Avatar: Frontiers of Pandorában egy, az RDA által kiképzett Na'vit irányíthatnak a játékosok. A lény azonban kapcsolatba kerül örökségével, megtanulja kezelni és irányítani a Na'vik készségeit és fegyvereit, hogy aztán az RDA ellen hasznosíthassa ezeket. Egy új előzetes és játékmenet is érkezett hozzá, mi több, azt is megtudtuk, hogy december 7-én jelenik meg.

Prince of Persia: The Lost Crown

A múlt heti Summer Game Fest-es bejelentést követően a Ubisoft egy játékmenet-részlettel állt elő a  Prince of Persia: The Lost Crown-nal kapcsolatosan. Stílusát tekintve metroidvania, egy részlegesen nyílt világ tárul elénk, ahol a felfedezés mellett készségeinket is fejleszthetjük. Láthattunk gyors akciójeleneteket, kardpárbajokat, és rengeteg mutatós kivégzést. A játék 2024. január 18-án kerül megjelenésre.

Assassin's Creed Mirage

A Ubisoft részletesen is bemutatta az Assassin's Creed Mirage játékmenetét, mely valóban visszatér az alapokhoz, és nagyobb hangsólyt kap a lopakodás. Mondhatni, egy olyan koncepcióra összpontosít, hogy mindig van egy diszkrét módja az ellenfél legyőzésére. A történet a 19. századi Bagdadban játszódik, főszereplőnk Basim, a megjelenés pedig október 12.

Assassin's Creed Nexus

Az Assassin's Creed Nexus a széria első VR-címe, mely egy három részből álló történettel rukkol elő három különféle szereplővel: Ezio, Kassandra és Connor. A Nexus szintén a klasszikus, lopakodós mechanikát követi első személyű nézetben. A játék a Meta Quest 2-re érkezik, megjelenési dátum egyelőre nincs.

Assassin’s Creed Codename Jade

A Codename Jade az Assassin's Creed széria egy mobilos kitérője lesz, mely már e hónap végén nyilvános tesztelési fázisba lép. A sorozatban először a játékosok testre szabhatják karakterüket, beleértve annak nemét, ruházatát, különféle kiegészítőit, és egyebeket. A kínai Qin dinasztia idején, az Origins és az Odyssey eseményei között játszódik.

The Crew Motorfest

A The Crew Motorfest a széria harmadik epizódjaként rajtol idén szeptember 14-én. Ezúttal elhagyjuk az Egyesül Államok területét, és Hawaiira költöztetjük a sofőröket, ahol a Forza Horizon fesztiválformátumához hasonló módon versenyezhetünk majd. Autók mellett motorok, hajók és repülőgépek is részt vesznek az buliban.

Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

A Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix kicsit kilóg a sorból, ugyanis ez egy anime, mely a Netflixre érkezik később, ebben az évben. A Far Cry 3 Blood Dragon kiegészítőjén alapul, azonban a Far Cry un iverzumon kívüli Ubisoft karakterek is szerepet kapnak benne.

XDefiant

Az XDefiant a Ubisoft nyár folyamén érkező ingyenes lövöldéje. Június 21-től 23-ig egy nyílt tesztelési fáziban mindenki kipróbálhatja PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X|S-en. A megjelenési tervek 14 térképet, 5 frakciót, 5 módot és 24 fegyvert tartalmaznak, de még az első évben további négy frakció, 12 új fegyver és 12 új térkép érkezik hozzá.

Skull and Bones

Hánytatott sorsú kalózkalandunk is tiszteletét tette az eseményen, a bejelentés szerint pedig augusztus 25-tól 28-ig egy zárt béta keretein belül lesz kipróbálható. Érdekesség, hogy e szekciót élőzenés előadás kísérte. A jelentkezésre a hivatalos honlapon van lehetőség.

Tom Clancy's The Division: Resurgence

A The Division: Resurgence a Tom Clancy's széria egy mobilos kitérője, melyhez ezúttal egy új előzetest és egy 2023-as üszi megjelenési ablakot kaptunk.

Az esemény végén pedig egy pörgős videó vonultatta fel a további fontosabb történéseket: az Anno 1800 idén 25 éves PC-n, a For Honor a 7. évének 2. évada rajtol június 15-én, a Trackmania elérhető PC-re, Xboxra és PlayStationre is, új bolygó érkezik a Mario + Rabbids Sparks of Hope-hoz, Master Chief csatlakozik a Brawlhallához, a Rocksmith+ ingyenes próbaverziót indít PC-n és mobilokon, a The Crew 2 8. évadának 2. epizódja elindult, a Riders Republic szeptemberben Skate add-ont kap, Rayman pedig megérkezik a Sparks of Hope-ba. 

A teljes előadást itt nézhetitek vissza:

vissza
Legolvasottabb cikkek