Tudtad, hogy a Skyrimben akár meg is házasodhatsz?

2021-11-14 10:59:00

Skyrim... a játék, mely lassan többszöri újrakiadást is megél, mint a GTA V. A játék, melybe hiába ölöd százával az óráidat, akkor sem maxolod ki, és mindig tud meglepetést okozni, ráadásul nem csak modok révén. Én például nemrég tudtam meg, hogy akár házasságot is köthetek benne, és még előnyökkel is jár a dolog. Na meg persze kicsit egyszerűbb a folyamat, mint más játékokban, vagy a való életben... Lássuk!

Egyetlen módja, hogy elkápráztassuk leendő partnerünket, hogy viseljük Mara amulettjét (Amulet of Mara), ez jelzi, hogy egyedülállók vagyunk, kvázi egy randiapp. Szerencsénkre nem nehéz megtalálni a nyakláncot, csupán Dawnstarba kell érte utaznunk, és a északi részen a Lover’s Tentben rá is lelünk. Egy másik módja, hogy Riftenbe igyekszünk, és Mara templomában beszélünk Marmallal. Kifejezzük érdeklődésünket Mara iránt, majd ő beszél nekünk a házasságkötési ceremóniáról, és 200 aranyért megvehetjük tőle az amulettet.

A következő lépés a megfelelő pár kiválasztása. A potenciális jelöltek száma igen magas, van miből válogatni, ráadásul sem faji, sem nemi kötöttség nem áll az utunkba. Akár követőt veszünk el, akár nem, egy küldetést kell neki teljesíteni, mielőtt előrelépne a kapcsolat, és kimondaná a boldogító igent. Ha ez is megvan, irány vissza Riftenbe, és beszéljünk újra Marmallal, aki egy új cél kitűzése után meg is kezdi az előkészületeket. Addig érdemes a közelben maradni, ugyanis játékbelki idő szerint reggel 6-kor folytatódik a küldetés (a kilépés sok esetben megszakítja a folyamatot).

Ha lezajlott a szertartás, gratulálok, és sok boldogságot! Ettől fogva férj és feleség vagytok, összeköltöztök, és több előnyben is részesülsz! Ha például otthon alszol (vagy követőt vettél el, és annak közelében), XP boostot kapsz. Ezen felül új ételek főzése is opcióvá válik, ráadásul házastársunktól minden nap kapunk 100 aranyat, ha pedig ezt nem gyűjtenénk be, felhalmozza azt.

Egyetlen hátránya a dolgoknak a válás... Ha újra a szinglik boldogságára vágyunk, nincs más kiút a házasságból, mint a gyilkosság.

vissza
Legolvasottabb cikkek