Thermaltake - íme a mobillal is vezérelhető RGB tápegységek

2016-08-21 16:18:27

A Thermaltake bejelentette új tápegységsorozatát, mely a Toughpower DPS G RGB Titanium nevet viseli.


 

E családba a moduláris 850, 1000, illetve 1500 W-os PSU-k tartoznak. Miután a CES 2016-on bejelentették az 1250 W-os darabot, kiterjesztették a skálát az előbb említett teljesítményekkel is. A sorozat tagjai egy 140 mm-es, ultracsendes ventilátorral és kizárólag prémium alkatrészekkel vannak felszerelve. A gyártó elmondása szerint a legideálisabb azok számára, akik esztétikailag is és teljesítmény terén is a maximumot szeretnék kihozni építményükből. Az egyébként 4K felbontásra és a VR-támogatásra optimalizált, 80 PLUS Titanium minősítésű (akár 94%-os hatásfok) PSU-k égyébként 105 °C-ot is bíró, japán kondenzátorokat és 32 bites mikrokontroller egységeket tartalmaznak. A Toughpower DPS G RGB Titanium széria tagjaira 10 év garanciát vállal a cég.

thermaltake

A Smart Power Management lényege, hogy a tápegység önmaga figyeli a PC áramellátását, és a fogyasztás szintjéhez igazítja a teljesítményt, így megváltoztatva az egész „viselkedését”, hozzájárulva a környezetvédelemhez. A Smart Power Management Cloud 1.0 összegyűjti a felhasználói adatokat és négy különböző jelentést ad le róluk. Az ECO- és fogyasztási jelentés a felhasználóval érteti meg a részletes információkat a kibocsátással és fogyasztással kapcsolatosan. Az Energy Saving Plan segítségével megtervezheti a felhasználó egy adott időszakon belüli kWh fogyasztását, a Efficiency/Wattage User Behavior Report pedig egy ábrán szemlélteti a fogyasztást különféle periódusokban.

thermaltake 2

A tápegységek egy mobilaplikációval is fel vannak szerelve, mely jelentéseket küld a készülékünkre, ha a feszültség +/- 5%-kal meghaladja a normál szintet, ha 60 °C fölé emelkedik a hőmérséklet, illetve ha a ventilátor nem szuperál. E jelentések megérkezése után a felhasználó távoli vezérléssel kikapcsolhatja a gépet, minimalizálva ezzel az esetleges károkat. Ezen felül időzíthető is a PC kikapcsolása. A DPS G PC APP 2.0 lehetővé teszi, hogy a ventilátor 30%-os névleges terhelésen üzemeljen, ezzel minimalizálva a zajt, ahogy azt egyébként a hidraulikus csapágyak és az antivibrációs gumitalpak is teszik. Továbbá, a nemrég említett ventilátor ledgyűrűvel van körülvéve, melynek színét szintén az applikáció segítségével módosíthatjuk. Ennek lapátjai optimalizálva vannak a statikus nyomásra, így miként a külső részekre nagyobb nyomás nehezedik, ott erősebb.

vissza
Legolvasottabb cikkek